Значителни по обем инвестиции предвижда Столична община за лечебните заведения,

...
Значителни по обем инвестиции предвижда Столична община за лечебните заведения,
Коментари Харесай

Столична община инвестира в модернизация на лечебни заведения

Значителни по размер вложения планува Столична община за лечебните заведения, които са нейна благосъстоятелност. Това излиза наяве от решенията на Столичния общински съвет, взети на последното му съвещание.

Пет общински ДКЦ и 6 лечебни заведения ще получат средства за закупуване на нова инсталация и поправки, като плануванаъа сума е 5,6 млн. лева

С нови рентгенови апарати ще работят към този момент в ДКЦ 8,13,17 и 30, а ДКЦ 22 ще закупи инсталация за физиотерапия.

Ремонти предстоят в УПМБАЛ „ Св. Йоан Кръстител “, във Втора МБАЛ и Пета МБАЛ „ Княгиня Клементина “, както и в двете общински АГ лечебни заведения - „ Св. София “ и „ Шейново “.

Високотехнологична инсталация ще бъде закупена за няколко столични стационара, осведомят още от Столичната община. В Гастроентерологичното поделение на УПМБАЛ „ Св. Йоан Кръстител “ към този момент ще разполага с уред за роботизирана диагностика, във Втора МБАЛ ще има нов компютърен томограф, а в МБАЛ „ Княгиня Клементина “ пациентите ще бъдат диагностицирани с съвременна видеобронхоскопска система.

Общата сума на вложенията възлиза на 5,6 млн. лева, тя съставлява част от облагата, осъществена от СБАЛОЗ „ Проф. Марин Мушмов “. В онкологичната болница също следва ремонт на един от блоковете, както и на пространствата за компютърния томограф.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР