Змийското месо се отнася към екзотичната кулинария и смайва всеки,

...
Змийското месо се отнася към екзотичната кулинария и смайва всеки,
Коментари Харесай

Змийско месо - азиатска екзотика, която не е за изпускане

Змийското месо се отнася към екзотичната кулинария и смайва всеки, който го е опитал.

Първите хора, пробвали това месо, са били жителите на Китай и колкото и необичайно да ни се коства, змийското месо е ядливо, само че единствено от нетоксични и неотровни змии.

Счита се, че най-хубавото е месото на женските уловени змии, на които им се отстранява първо главата, източва им се кръвта и се маха кожата им.

Много хора съпоставят усета на змийското месо с пилешкото, в огромни количества то съдържа протеини, които са от значително значение за естествения човешки живот.

Доказано е, че месото на змията има позитивен резултат върху потентността, зрението и циркулацията на кръвта. Консумацията му оказва помощ при високо кръвно налягане, а азиатците даже имат вяра, че месото на змията оказва помощ за поддържане на младостта и възстановяване положението на кожата.

Влияе позитивно на сърдечно-съдовата система, съдържа витамини от групите А, Е и В, които са значими за вярното действие на метаболизма и нервната система, а с помощта на богатия си минерален състав усъвършенства апетита и работи добре на черния дроб и панкреаса.

 Змийско месо

Змийското месо не е известна храна в нашата страна, само че е извънредно употребявано в Азиатските страни. В съвсем всеки ресторант в Япония и Китай оферират ядене със змийско месо.

Месото търпи разнообразни термични обработки, може да бъде направено на някакъв тип яхнии, да се пече, запържва и вари и въз основа на това с този артикул може да се подготвят голям брой ястия като супи, салати, закуски, комбинирано със сосове и подправки.

Всеки другоземен артикул като месото на змия би трябвало да дава отговор на избрани характерности, с цел да е кадърен за консумация.

- В никакъв случай и по никакъв метод не яжте главата на змията, тя може да е отровна и това може да докара до заплаха за вашето здраве;

- Температурата на топлината обработка би трябвало да е не по-малко от 80 градуса, с цел да сте сигурни че всички съществуващи микроби са били убити;

- Препоръчително е месото да се накисва във вода и сол и да престоява 2 дни, по този начин ще отстраните остатъчна кръв;

- При всички случаи, преди да започнете консумация или готвене на змийско месо, се консултирайте с ценител и приближен човек, осведомен с кулинарната им обработка.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР