Змии плъзнаха в столичния квартал "Хаджи Димитър". Влечугите са навсякъде

...
Змии плъзнаха в столичния квартал "Хаджи Димитър". Влечугите са навсякъде
Коментари Харесай

Змии плъзнаха в столичния квартал кв. "Хаджи Димитър"



Змии плъзнаха в столичния квартал "Хаджи Димитър ". Влечугите са на всички места - във входовете и ококоло блоковете, където играят деца.

За първи път живущите се сблъскват с неканените посетители преди близо месец. Забелязани са от няколко деца. Родителите в началото не повярвали на думите им. По време на ремонт под плочка обаче майсторите намерили цяло гнездо – 9 змии и 18 яйца. Свързали се с Гражданска отбрана, които хванали множеството от влечугите. И по този начин проблем нямало до преди 2 дни, когато семейство отива до мазето си и още веднъж се натъква на смокове. Този път стартира размотаване от страна на институциите.



От Регионалната ревизия по околната среда и водите ни увериха, че змиите не са отровни. Единствено, което би трябвало да се преодолее, е страхът. „ Почти нетипично е да ухапе, обикновено е да се срещат в градска среда. Абсолютно безобидна змия. Направена е организация за инспекция на място от специалист от специалист на зоологическа градина. Ще отидем на място и ще проверим района”, сподели Десислава Славова пред БТВ.



Тъй като змиите са предпазен тип, убийството им се санкционира с санкция от 100 до 5000 лв..

От Регионалната ревизия по околната среда и водите дадоха обещание още в понеделник да изпратят екип, който да реши казуса. Дотогава живеещите в блока ще продължат да се прибират и да излизат с нараснало внимание, тъй като се опасяват от смоковете, макар че те не са рискови за хората.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР