Зловеща екологична катастрофа, която може да застраши самото съществуване на

...
Зловеща екологична катастрофа, която може да застраши самото съществуване на
Коментари Харесай

До 100 години купестите облаци ще изчезнат! Рязко затопляне на Земята

Зловеща екологична злополука, която може да заплаши самото битие на живота на Земята, може да ни сполети в околните 100 години. Страховитата прогноза е на учените от Калифорнийския софтуерен университет.

На базата на създаден от тях климатичен модел, те сигнализират, че след не повече от век слоесто-купестите облаци може да изчезнат от атмосферата на планетата ни. Това ще аргументи необратимо внезапно стопляне на температурите, което ще докара до измиране на множеството скотски и растителни типове. Също по този начин полярните зони ще се разтопят, което ще аргументи мощни естествени катаклизми, които ще сложат завършек на крайбрежните човешки поселения.

Екологичната и последвалата филантропична злополука, неналичието на храна и високите температура, които ще създадат доста места на Земята необитаеми, могат до доведат до войни за запаси и местообитание и в последна сметка до завършек на човешката цивилизация.

 Изчезване на обалците

Екипът от учени, стигнали до злокобните изводи, направил прогнозата си въз основата на детайлни изследвания на наличието на въглероден двуокис в атмосферата и смяната в равнищата му през последните десетилетия.

Разработеният климатичен модел посочил, че високата централизация на въглеродния двуокис в атмосферата на Земята ще доближи сериозна фаза до 100 години. Тогава облаците ще станат нестабилни и в следствие ще изчезнат. Това ще докара до внезапно повишение на температурите. Дори и през днешния ден температурите на Земята се покачват, само че с дребни и съвсем незабележими стойности.

 Затопляне на Земята

Известни промени на международната температура с 1 до 3 градуса (след експлоадирането на няколко вулкана в Индонезия през 19 век) са довели до наводнения и невъобразим апетит по цялото земно кълбо. Сега учените от Калифорнийския университет споделят, че съгласно техния климатичен модел температурите могат да скочат със 7 до 10 градуса, което ще е пагубно за Земята.

Според Тапио Шнайдер, един от водещите откриватели по плана, злополуката може да бъде избегната, в случай че се забавят темповете на изхвърляне на въглероден двуокис в атмосферата. Но смяната в отношението към планетата би трябвало да стена в този момент, а не след 10 или 20 години, тъй като тогава злополуката ще бъде необратима.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР