Златният медалист от световно първенство по Кунг-фу и треньор по

...
Златният медалист от световно първенство по Кунг-фу и треньор по
Коментари Харесай

Шампионът се завръща: Треньорът по Кунг-фу Мохсен Ахмади отново е в Бургас

Златният медалист от международно състезание по Кунг-фу и треньор по Кунг-фу Мохсен Ахмади се завърна в Бургас, с цел да продължи треньорската си активност с българските национали, заяви Стефан Колев, президент на Българската федерация по Ушу/Кунг-фу. Тренировките по Кунг-фу ще стартират в Бургас при започване на 2024 година.

Мохсен Ахмади е международен първенец по Кунг-фу със златен орден от международното състезание по Кунг-фу/Ушу в Канада през 2009 и сребърен медалист от международното състезание по Кунг-фу/Ушу в Индонезия през 2015 година (в дисциплината Taolu - Duilian). Той е лицензиран треньор по Кунг-фу от Световната федерация по ушу/кунг-фу (IWUF).

“Кунг-фу ” е събирателно име, под което са обединени китайските бойни изкуства. “Ушу ” е китайската дума за тези бойни изкуства, само че по света те са по-известни с името “Кунг-фу ”. Двата термина са взаимозаменяеми и се използват в еднакъв смисъл.

В интервала 2017-2019 Мохсен Ахмади тренираше младите спортисти в Бургас и реализира обилни триумфи. Десетки негови ученици опазиха “оранжев колан ” и завоюваха медали от интернационалните и републикански шампионати по Кунг-фу.

През 2020 Мохсен Ахмади напусна България, с цел да тренира националния тим по Кунг-фу на Турция, само че след приключване на контракта му в края на 2023 още веднъж идва в България, с цел да продължи да тренира българските национални състезатели по Кунг-фу в Бургас.



Президента на Българската Федерация по Ушу/Кунг-фу Стефан Колев, който е първия учител по кунг-фу в Националната спортна академия “Васил Левски ” и член на Управителния ръб на Световната федерация по ушу/кунг-фу, построява огромен състезателен Кунг-фу център в ж.к. Меден рудник, Бургас, където ще се организират освен тренировки по Кунг-фу, само че също и семинари, треньорски и съдийски курсове по Кунг-фу и други спортни събития.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР