ЗК „Бул Инс” ще изплати обезщетения от по 50 хил.

...
ЗК „Бул Инс” ще изплати обезщетения от по 50 хил.
Коментари Харесай

„Бул Инс”: Ще изплатим по 50 хил. лв. на близките на жертвите от катастрофата край Своге

ЗК „ Бул Инс” ще изплати компенсации от по 50 хиляди лева на околните на жертвите от злополуката край Своге. Това оповестиха от управителния съвет на сдружението и допълниха, че решението е пристигнало след медийните изявления по случая и среща с Комисията по финансов контрол.

Вчера стана ясно, че от сдружението са изплатили едвам по 10 лева на част от роднините, тъй като не считат, че са длъжни да дават обезщетение в този случай.
Застрахователят за Своге, жертвите и 10-те преведени лв.: Прави сме, шантажират ни Платили сме насилствената административна мярка, която апелираме, уточни шефът на "Бул Инс "
„ Независимо от нашата увереност в правотата на защитаваната позиция, поставихме моралните правила над юридическите условия, тъй като считаме, че човешкия живот не коства нито 10 лева, нито 50 хиляди лева.”, съобщи изпълнителният шеф на „ Бул Инс” Стоян Проданов.



От Застрахователната компания се обърнаха към засегнатите близки да предявят своите искания в офисите на компанията. Проданов добави, че сдружението упорства за законодателни промени и стягане на контрола при осъществяване на публичен транспорт.
Близки на починалите в злополуката край Своге получиха по 10 лева От застрахователната компания разясниха за bTV, че рейсът не е изпълнявал инцидентен транспорт, което е изискване, с цел да платят обезщетение
След като часове преди изказването си от „ Бул Инс” обявиха, че ще търсят правата си по правосъден път, те оповестиха, че са се отказали от това желание поради публичния интерес по случая.

Проданов изясни, че в началото преведената сума от 10 лева не е била обвързвана с компенсацията при злополуката.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР