Зинедин Зидан ще замени Дидие Дешан след края на Мондиал

...
Зинедин Зидан ще замени Дидие Дешан след края на Мондиал
Коментари Харесай

Зизу сменя Дешан след Мондиала

Зинедин Зидан ще размени Дидие Дешан след края на Мондиал 2022, оповестяват няколко източника във Франция. 50-годишният експерт е без работа, откогато напусна Реал Мадрид през предишното лято.

В този интервал той бе свързван с редица тимове, само че трикратният победител в Шампионската лига като треньор отхвърли всички тях.

ПСЖ и Ювентус бяха измежду спряганите клубове, които бяха подготвени да го наемат.

Според уважавания френски публицист Серж Валентен именитият халф ще поеме юздите през януари. В Катар петлите ще пазят международната си купа от Русия преди 4 години. Медиите в страната означават, че рокадата не зависи от представянето на отбора на Мондиал 2022.

„ Зидан ще бъде новият селекционер на Франция след Световното състезание, без значение от резултата на тима. Споразумението към този момент е реализирано и той ще стартира работа от януари “, заяви Серж Валентен. През юни тази година Зизу съобщи, че не е завършил с петлите, което сподели, че е подготвен да ги води. Думите му пред L’Еquipe бяха: „ Не съм приключил с националния тим. Разбира се, че желая да бъда селекционер. И ще бъда, уповавам се, някой ден. Кога? Това не зависи от мен. Най-хубавите ми моменти като футболист бяха в националния отбор. Да наследя Дешан? Не знам. Ако би трябвало да се случи, ще се случи. Ако опцията се появи, бройте ме. Френският народен тим е най-хубавото нещо “.Петлите стартират на Мондиал 2022 против Австралия на 22 ноември. Следва конфликт с Дания, а последният мач в групата е против Тунис.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР