Зимата е много студен сезон и през него организмът ни

...
Зимата е много студен сезон и през него организмът ни
Коментари Харесай

Как и с какво да се храним през зимата?

Зимата е доста леден сезон и през него организмът ни се нуждае от доста огромна сила, с цел да може да поддържа топлота на тялото. Също по този начин се нуждаем и от храни, които да поддържат нашата имунна система. По този метод ще се предпазим от другите типове вируси.

Зимните месеци не са приятни и би трябвало да одобряваме избрани храни и съставки.

Най-важно е да одобряваме задоволително витамини и минерали.

- Магнезий - това е един от на-разпространените химични детайли, който взе участие в най-вече ензимни реакции. Това е и повода той да бъде толкоз значим за поддържане на здравето. Най-често можем да си го прибавим от зърнените храни, ядките, семената, от кафето и спанака. Тъмният шоколад, бананите и ечемикът също са богат източник на магнезий.

- Цинк - него можем да си набавим от тиквените семки, месото и морската храна. Цинкът спомага за поддържане на имунната система на организма и попречване на настинки;

- Различните типове витамини /В, С и D3/ - всичките тези витамини поддържат имунитета на организма и усъвършенстват физическото положение на организма. Такива витамини можем да си набавим от аленото месо, рибата, бобовите растения, млякото, черния дроб, черния самун, ядките и др.

Полезно за зимното хранене са и плодовете и зеленчуците, които също укрепват имунната система. Може да се употребяват всички артикули, които се оферират на пазара.

Хубаво е най-малко 1-2 пъти в седмицата да си създадем меню с риба. Тя е главен източник на Омега-3 мастните киселини, които унищожават бактериите в организма.

Естествено най-важните храни са месото и млечните артикули. Те са богат източник на протеини. Също по този начин поддържат метаболизма, защото той отслабва през зимата.

И не забравяйте - хранете се по 5 пъти дневно през 3 часа!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР