Земеделски производители от Видин ще се включат в обявения на

...
Земеделски производители от Видин ще се включат в обявения на
Коментари Харесай

Земеделци от Видин подкрепят националния протест

Земеделски производители от Видин ще се включат в оповестения на 18 септември (понеделник) народен митинг против решението на Народното събрание за преустановяване на ветото за импорт в България на украинско зърно и аграрни артикули. В 10 часа те ще блокират придвижването на метода за " Дунав мост 2 ", сподели ръководителят на Видинския съюз на зърнопроизводителите Жечко Андрейнски.
" Ще участват доста аграрни производители от разнообразни сектори на селското стопанство - пчелари, от зеленчукопроизводството, градинари, животновъди и други Тук са наранени ползите освен на зърнопроизводителите, както се споделя в едни изказвания на Правителството, тук са наранени ползите на всички аграрни производители в България. Основното искане е продължение възбраната за импорт на украинско зърно, изсъхнало мляко, млечни артикули, зеленчуци, плодове и така нататък И другото нещо - погашение помощите за земеделските производители, планувани за слънчогледа, което се бави към този момент над две години ", сподели още той.
" Земеделските производители са решени до дъно да отстояват ползите на сектора ", уточни Жечко Андрейнски. Той добави, че митингът е и в отбрана ползите на българските консуматори, защото, по думите му, цените на стоките в магазините освен няма да намалеят, какъвто претекст в този момент се показва за повдигането на ветото, а даже ще се покачат./БНР
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР