Земеделски производители организират в четвъртък протест с искане за оставката

...
Земеделски производители организират в четвъртък протест с искане за оставката
Коментари Харесай

Животновъди на протест в четвъртък, искат ГЕРБ и ДПС да сменят министър Вътев

Земеделски производители провеждат в четвъртък митинг с искане за оставката на министъра на земеделието и храните Кирил Вътев. Това сподели на конференция в София Димитър Зоров от Националния съюз на говедовъдите в България.

Шествието ще тръгне в 11:00 часа от Министерството на земеделието и храните и ще приключи пред Министерския съвет.

" Браншът отива към тежък крах. Искаме хората да могат да ядат български плодове и зеленчуци и месо, и да пият българско мляко ", сподели Зоров.

Позицията на Димитър Зоров поддържаха Бойко Синапов от Обединени български животновъди; Пенка Христова - Институт на дамите фермери; Иван Чалъков - Съюз на животновъдите в България; Мария Степанчева - Асоциация на биволовъдите в България; Велин Георгиев - Национална асоциация на оранжерийните производители.

" Министърът на земеделието ни назова алчни. Ние не сме алчни, а работещи хора и по тази причина се обръщаме към ГЕРБ и Движение за права и свободи да поддържат нашето искане за оставка на министъра ", сподели още Бойко Синапов.

Кирил Вътев разяснява недоволството на производителите и съобщи, че желанието на животновъдите ставките по преходна национална помощ и по обвързано подкрепяне да се върнат на миналогодишните равнища не е допустимо, тъй като такава е цялата политика на Европейски Съюз.

" Това важи за всички страни от Европейски Съюз, България не е изключение. Хубаво е, когато желаеме нещо, да знаем, че има правила, закони, регламенти ", разяснява аграрният министър на събитие във връзка Денят на хранително-вкусовата индустрия.

Той добави, че доста желае да види пазарните дялове на производителите, които желаят още пари.

" Най-важното е какво произвеждаме за потребителя ", акцентира той.

Относно ставката по " де минимис " Вътев изясни, че тя ще стане ясна, откакто завърши подаването на заявките и се види сред какъв брой производители ще би трябвало да се дели бюджетът.

На въпрос за какво едни и същи пет организации недоволстват и заплашват с митинги, министърът съобщи, че им е споделил всичко, каквото има, и е " време да слязат на земята, да спрат да ламтят, а да си вдигнат продуктивността ". Според него всичко се основава единствено на искане за пари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР