Зелевите сърмички са едно невероятно вкусно ястие, което бива поднесено

...
Зелевите сърмички са едно невероятно вкусно ястие, което бива поднесено
Коментари Харесай

Затваряйте по този начин зелевите листа за сърми и НЯМА да имате нито един буркан бомбаж

Зелевите сърмички са едно необикновено вкусно ядене, което бива поднесено на всяка българска софра. Ако обаче нямате баби, които да се грижат за консервирането на листата, то сигурно ще ви се наложи всякога да ходите до магазина.

В днешно време човек има опция да си купи от комерсиалната мрежа всичко това, което му е нужно. Друг е въпросът, че от домашната храна по-вкусно и потребно няма. Когато сами си я подготвяме, ние съвършено знаем какво сме поставили в нея.

За да улесним оптимално живота на актуалната стопанка, ще споделим един трик за подготвяне на зелеви листа за сърмички. Ако следвате нашите насоки, то обезпечено няма да имате нито един буркан бомбаж.
Ето я и рецептата за чудни зелеви листа за сърмички: Продукти, които би трябвало да имате:
• Зелеви листа;

• Дафинов лист;

• Бахар;

• Черен пипер;

• Вода;

• Сол.
Начин на подготвяне:
Умишлено не сме загатнали точни пропорции, защото вие сами преценявате какво количество зелеви листа ще консервирате.

Има една специфичност още при самата подготовка на листата на зелето. Когато почистите най-горния пласт на зеленчука, отделите здравите листове и премахнете кочана, нужно е да сложите зелевите листа в микровълнова за 10 – 15 минути.

Оставете ги да се охладят и едвам по-късно преминете към идната стъпка от приготвянето им. Тя се състои в нагъване на листата на руло, като преди този момент сте ги наслоили едно върху друго.
 Ето по този начин се прави съвършеното кисело зеле за 3 дни и БЕЗ претакане Ето по този начин се прави съвършеното кисело зеле за 3 дни и БЕЗ претакане
Киселото зеле е измежду най-обичаните ферментирали храни. Почти всяко семейство си подготвя по един бидон на терасата и по-късно цяла зим...

Предварително сложете в буркана дафинов лист, черен пипер и бахар. Едва по-късно започнете да подреждате зелевите рулца.

Водата се поставя на котлона да заври и по-късно се прибавя солта. Бърка се, тъй че да се разтвори. На 1,5 л. вода се прибавя 1,5 с.л. сол. Това са точните пропорции, към които да се придържате, в случай че желаете крайният резултат да е приказен.

Листата се заливат с топлата течност и се затварят с капачки. Оставят се на мрачно и ветровито място, с цел да ферментират.

Пригответе тази вкусотия по този начин и сме сигурни, че няма да имате нито един буркан бомбаж.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР