Зелеви сарми- едно традиционно ястие, което обожаваме всички и често

...
Зелеви сарми- едно традиционно ястие, което обожаваме всички и често
Коментари Харесай

Румънски зелеви сарми, които ще побъркат небцето ви от кеф- 3 пъти по- вкусни от традиционните

Зелеви сарми- едно обичайно ядене, което обожаваме всички и постоянно подготвяме през зимния сезон, този специалитет в действителност е възвишен подготвен по точния начин Пълненото зеле е толкоз антично ядене, че е мъчно да се припише на някоя кухня. Китайците упорстват, че зелените ролца са произлезли от локалните ролки. Гърците настояват, че са яли свинско в зелеви листа много преди нашата епоха. Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин

Хранителна стойност: 500 kcal

Въпреки, че зелевите сарми са обичани от хората в доста страни, те се подготвят по друг метод на всички места. И през днешния ден редакторите ни ще ви предложат да забравите за малко за обичайните и да си подготвите румънски вариант – sarmale.

 зелеви сарми

Готвено зеле

Румънските зелеви сарми са по-сочни и, както ни се коства, 3 пъти по-вкусни от нормалното ядене. Освен това, sarmale може да бъде направено от свинско, телешко, пилешко или пуешко месо. Местните гастрономи сплотяват няколко типа месо. Някои хора употребяват даже кисело зеле за готвене … и бекон. Ние предлагаме да вземем свинско или говеждо месо за готвене, тъй като от друго месо ястието не е толкоз сочно.

 зелеви сарми

СЪСТАВКИ

1 глава свежо зеле
250 грама свинско или говеждо месо (кайма)
100 грама ориз
1 морков
1 лук
0,5 чаша вода
сол и пипер на усет

СЪСТАВКИ ЗА „ КОЖЕНО ПАЛТО “

2 супени лъжици заквасена сметана
100 г кашкавал
2 домати
4 междинни скилидки чесън
филиз копър или магданоз

ПОДГОТОВКА

За да разделите листата, поставете зелето в микровълновата печка за 7-10 минути. След това изплакнете със студена вода и разглобете.

 зелеви сарми

Сварете до полуготов ориза.

Нарежете лука на дребни късчета, настържете моркова и изпържете всичко в тенджерата. Разбъркайте с ориза и добавете мляно месо. Сол и пипер. Сега завъртете зелените сарми и ги сложете в леко намазнена тава.

 зелеви сарми

Изсипете в листа за печене  вода, покрийте с фолио и поставете в авансово загрята до 200 градуса фурна в продължение на 25 минути.

Сега е моментът да се направи „ палтото или по този начин наречената заливка “. За да извършите това, ситно нарежете доматите, настъргайте кашкавала, нарежете зеленчуците и прибавете чесън  Разбъркайте добре.. Добавете заквасена сметана към заливката, пипер, сол и разбъркайте още веднъж.

Равномерно залейте повърхността на сармичките  и по-късно го изпрати още веднъж във фурната. След 15 минути зелевите сарми ще бъдат подготвени. Приятен апетит!

 зелеви сарми

Готвеното зеле с месо е същинско изкуство. И с цел да съумеете да се справите добре, би трябвало да вземете под внимание някои от тънкостите на приготвянето на зелените листа , на които постоянно не обръщаме нужното внимание:

Дебели линии на зелеви листа би трябвало да бъдат отрязани – такива сармите ще са по-меки.

 зелеви сарми

Запазете тази стъпка по стъпка рецептата за подготвяне на зелевите сарми , с цел да не я загубите. А също по този начин да го споделите с другари в обществените мрежи – дано всички да се научат по какъв начин да подготвят вкусно пълненото зеле!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР