Зелеви листа при болка в коленете Зелето има многобройни ползи

...
Зелеви листа при болка в коленете Зелето има многобройни ползи
Коментари Харесай

Зелеви листа при болка в коленете и проблеми с храносмилането

Зелеви листа при болежка в коленете

Зелето има многочислени изгоди за здравето. Изследванията демонстрират, че то може да понижи риска от развиване на разнообразни болести – от диабет до сърдечни болести. Този извънредно здравословен зарзават има доста изгоди и превантивни свойства.

Може да се употребява в доста случаи за попречване на болести и е извънредно ефикасен при храносмилателни разстройства, както и при леки рани.

Зелето може да се употребява независимо или в композиция за лекуване на разнообразни болести.

Може да употребявате зелевите листа като компрес и за лекуване на болки в ставите. Поставете топъл зелев лист върху проблематичната става.

Увийте с найлонова торбичка, с цел да се резервира топлината. Многократната приложимост на този способ ще облекчи болката в коляното в границите на месец.

Това е единствено едно от многото приложения на зелевите листа.

Ето какво не знаете за изгодите от зелевите листа:

Диабет вид 2
Зелето дейно забавя усвояването на захарта при хора, изложени на риск от развиване на диабет, както и при тези, които към този момент страдат от диабет вид 1. То е богато на фибри и по тази причина подкрепя усвояването на непотребната глюкоза.

В случай на диабет: Яжте зеле като гарнитура най-малко 3 пъти дневно.

Консумирайте зелев сок най-малко два пъти денем.

Намалява риска от сърдечни болести
Листата от алено зеле съдържат антоцианин – водоразтворим пигмент, който дейно лекува възпалението. Освен това, зелето намалява кръвното налягане и способства за здравето на сърцето.

Ето какво би трябвало да извършите – за най-хубави резултати използвайте сурови зелеви листа. Заменете марулята със зеле в салатите. Консумирайте по 2 супени лъжици варено зеле всеки ден. Пийте всекидневно чаша сок от зеле.

Проблеми с храносмилането
Зелето е извънредно дейно в своята ферментирала форма. То съдържа пробиотици, които усилват усвояването на витамините и минералите.

Ето по какъв начин да употребявате зелето при положение на храносмилателни и стомашни проблеми – за лекуване на запек яжте сурово зеле. В случай на язви на стомаха, би трябвало да консумирате зелев сок. За лекуване на диария пийте зелев сок сред храненията.

Врастнали нокти на краката
Зелевите листа са в положение да всмукват гнойта от врастналите нокти на краката.

Ето по какъв начин да ги употребявате – поставете няколко листа в засегнатата зона и ги закрепете с превръзка.

Оставете за една нощ, с цел да може да подействат. Повтаряйте процедурата, до момента в който не разрешите казуса. Сменяйте листата всеки ден.

Намаляване на болката
Зелевите листа понижават болката и лекуват възпалението. Зелевите листа могат да бъдат извънредно потребни при лекуването на дребни източници на болежка.

Ето по какъв начин да ги приготвите – в началото би трябвало да измиете зелевите листа и да ги изсушите добре.

След това поставете сухите листа върху възпаленото място. Закрепете с превръзка или лейкопласт.

Оставете компреса за една нощ. Сменяйте компреса всекидневно.

Лечение на рани
Зелето е извънредно потребно за укрепване на раните.

Вижте още: Домашно масло за артрит и ревматизъм. Ще забравите за болката

Ето по какъв начин да го приготвите – измийте няколко листа бяло зеле и ги подсушете. С помощта на точилка ги намачкайте. Поставете ги в микровълновата за минута, с цел да ги затоплите. Нанесете листа върху раната. Сменяйте листа на всеки 2 часа и с течение на времето, правете това на всеки 4-5 часа.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР