Зеленчуците са едни от най-важните храни, които трябва да присъстват

...
Зеленчуците са едни от най-важните храни, които трябва да присъстват
Коментари Харесай

Кой би повярвал, че ТОЗИ зеленчук е толкова полезен за жените

Зеленчуците са едни от най-важните храни, които би трябвало да участват в ежедневното меню на човек. Те са богати на доста от питателните субстанции, нужни за здравето на организма ни. Някои от тях имат по-силно въздействие върху избрани органи и системи и спомагат за укрепването им. Затова е добре да имаме богата хранителна просвета и да извличаме максимума от храните, с които разполагаме. Знаехте ли да вземем за пример, че репичките са извънредно потребни за нежния пол? Ако ли не, останете до края и разберете всичките им изгоди.

С какво репичките могат да оказват помощ на нашия организъм?
8 аргументи да заобичате репичките и 2 аргументи да се откажете от тях
Репичките изобилстват от витамини и потребни субстанции и макар че усетът им подхожда на огромна част от нас, постоянно ги подценяваме. ...
Прочети повече
Репичките са богати на витамини и минерали като калий, фосфор, витамин С, цинк, а също така и на фолиева киселина и етерично масло, което има способността да усъвършенства активността на храносмилателната система. Този зарзават има мощни антибактериални свойства и като цяло повлиява удобно на цялото ни здраве. Репичките горещо се предлагат на дамите, тъй като имат свойството да балансират равнищата на хормоните и да облекчават менструалната болежка, както и да забавят процесите на застаряване, а коя жена не се стреми тъкмо към това? 

Няма да подценяваме мъжкото съсловие, тъй като репичките са потребни и за мъжете. Подобно на дамите, потреблението на репички може да балансира равнищата на тестостерон и да спомогне за по-бързото елиминиране на възпаленията на простатата. 

Репичките могат да се прибавят по друг метод в нашето меню – в зелени салати, овкусени със зехтин и лимон или пък като гарнитура към разнообразни съществени ястия. 

Други потребни субстанции, които можем да открием в състава на репичките, са витамин А, витамини от В група, желязо, манган, калций и други Споменахме за това, че от него можем да извлечем и етерично масло, както и ензими, целулоза и пектин, които пък чудесно спомагат на храносмилането и оказват помощ на хора, борещи се с непотребните килограми. 250 грама репички дневно ще ни доставят нужното количество аскорбинова киселина. 
Този лековит зарзават се включва и в процесите на филтриране на кръвта, като спомага за елиминирането на токсините и отпадъчните артикули от нея, както и за детоксикацията на черния дроб. 
Как да си подсигуряваме богата годишна продукция от репички
Трудно е да си представим класическа зелена салата за Великден, а и през цялата пролет, без репички. Полезни и обичани, те са черешката...
Прочети повече
Обаче диетолозите акцентират значим фактор за хората, които имат съпътстващи болести на бъбреците или подагра, както и за бременни дами. Съветът им е да избягвате потреблението на репички, защото са противопоказни при такива положения. За бременните не се предлагат заради съществуването на етерични масла в състава, което покачва тонуса на матката и може да аргументи прочут дисбаланс или проблеми с плода. 

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР