Зелената сделка“ на Европа показва, че трябва да мислим с

...
Зелената сделка“ на Европа показва, че трябва да мислим с
Коментари Харесай

Борисов: Трябва да мислим с какво да заместим въглищата

„ Зелената договорка “ на Европа демонстрира, че би трябвало да мислим с какво да заместим въглищата, дали с газ, дали с нуклеарна сила. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в изявление пред " Дарик радио ", представено от „ 24 часа “.

Премиерът сподели, че вижда огромни благоприятни условия и в „ Белене “, и в „ Козлодуй “, като добави, че изпратените от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп 11 експерти са се уверили в това с очите си.

Борисов също по този начин съобщи, че в страната ни се създават високотехнологични IT артикули за автомобилната индустрия и посочи, че съгласно него повода да нямаме огромен авто цех на наша територия е, че късно сме влезнали в този вид индустрия.

„ Всичко щеше да е тъкмо, в случай че прилежащата до нас институцията не се беше изхвърлила и не беше оповестила, че тя е довела Volkswagen в България. Никой никого не е довел. По тази тематика не би трябвало да се вършат такива мнения “, съобщи премиера за избора на страна на Volkswagen за построяването на цех.

По думите му в случай че страната продължи да се развива с темпото, с което върви сега, в бъдеще ще има и завод за строене на цели коли.

„ Водим диалози за цех за акумулатори, това е бъдещето. Трябва да мислим за станциите, където да се зареждат “, добави Борисов.

Той разяснява и рецесията с водоснабдяването в Перник, като сподели, че тя се дължи на неспособно ръководство на локалното ВиК.

Борисов разясни, че няма по какъв начин за тази обстановка да бъдат упреквани министри, защото те не могат да носят отговорност за всички ВиК сдружения в страната.

Министър-председателят сподели, че в Перник през днешния ден е изпратена техника, която да сондира почвата за инспекция на залежите от подпочвени води. „ Предупредил съм, че няма да има празници, ще се работи. Предупредил съм служащите, че ще получат повече пари, само че няма да почиват на тези светли празници. Трябва да разделим питейната от промишлената вода “, уточни министър председателят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР