Здравният министър Стойчо Кацаров отхвърли и обвиненията, че България не

...
Здравният министър Стойчо Кацаров отхвърли и обвиненията, че България не
Коментари Харесай

Здравният министър каза какво ни очаква при следваща вълна от коронавирус

Здравният министър Стойчо Кацаров отхвърли и обвиняванията, че България не е подготвена за идващ внезапен скок на новозаразените от ковид.

Днес в Народното събрание той уточни, че е признат проект, който разделя ограниченията на 4 групи – от „ зелена зона “, в която сме сега до „ тъмночервена зона “, при която ще работят единствено хранителни магазини, аптеки и банкови институции. 
 22 000 ваксини AstraZeneca са пред изхвърляне 22 000 ваксини AstraZeneca са пред изхвърляне
Има риск за заличаване на 22 хиляди ваксини на AstraZeneca заради изтичащ период на валидност в края на юли. Това сподели министърът на здрав...

В двете останали зони проектът планува детайлно кои действия ще бъдат спирани, изясни здравният министър: „ Това ще постави завършек на неприятните практики пъкъл хок вечерта да се афишира, че на следващия ден се затваря или на следващия ден се отваря, а и на неприятните практики да се отварят бизнеси в разгара на вълната или да се затварят без никакво пояснение “.

Ще има и по-добро ръководство на болничните кревати, като пациентите ще се концентрират на едно място до запълването на потенциала и чак по-късно ще стартира настаняването им на други места: „ Една от аргументите, довели до огромното разпространяване на вируса е, че са настанявани пациенти във всички лечебни заведения по едно и също време, това е асъдействало за разширение на инфекцията, а не за нейното преодоляване “. 

Така чак при последната фаза ще се употребява потенциалът на всички лечебни заведения. Междувременно е задвижена блокираната по неразбираема за доцент Кацаров процедура за ремонт и съоръжение на Коронавирус отделенията, с която да се приготвят близо 130 лечебни заведения за новата вълна.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР