Здравният министър Кирил Ананиев е подписал нова заповед, с която

...
Здравният министър Кирил Ананиев е подписал нова заповед, с която
Коментари Харесай

Забраняват повече от двама възрастни да се събират на открито


Здравният министър Кирил Ананиев е подписал нова заповед, с която не разрешава на повече от двама „ възрастни “ индивида да се събират на открити и закрити публични места. Със Заповед № РД-01-131 от 17 март се попълня Заповед № РД-01-124, в която са написани рестриктивните мерки за активността на комерсиалните обекти в страната.

От късия текст, оповестен на уеб страницата на Министерството на здравеопазването през вчерашния ден, не излиза наяве какво се има поради под „ възрастни хора “. Не излиза наяве и на какво разстояние би трябвало да са тези хора и кой ще управлява това.

Заповедта на Ананиев идва след рекомендацията на ръководителя на Националния действен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски, който на утринния брифинг през вчерашния ден изиска да има такава възбрана, защото е забелязал скупчване на хора по опашки пред магазините за хранителни артикули. Тогава той съобщи, че хората би трябвало да стоят на два метра един от различен по опашките, а стопанските обекти би трябвало да управляват това.

Такова предписание обаче не е записано в сегашната заповед.

В началото на тази седмица министър-председателят Бойко Борисов заплаши вербално комерсиалните обекти, които позволяват скупчване на хора в обектите, че ще бъдат затворени. В Заповед № РД-01-124 обаче е записано единствено, че тези обекти би трябвало да работят „ при строго съблюдаване на санитарно-хигиенните условия “. Със заповед РД-01-131 се показва, че те не престават да работят по този ред.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР