Здравните власти в Чехия обмислят въвеждането на извънредна епидемична обстановка

...
Здравните власти в Чехия обмислят въвеждането на извънредна епидемична обстановка
Коментари Харесай

Чехия въвежда извънредна обстановка заради COVID-19, Кипър с мерки срещу неваксинираните

Здравните управляващи в Чехия обмислят въвеждането на изключителна епидемиологична конюнктура в страната. Това разгласи министърът на опазването на здравето на Чехия Адам Войтех. Той съобщи, че ще го предложи поради внезапното нарастване на новите случаи с коронавирусна зараза. Новите случаи на инфектирани в Чехия на седмична база е над 1000 души на 100 хиляди население или три пъти по-висок от този в Германия.

Сред плануваните ограничения е и активизирането на студенти по медицина в лечебните заведения.

Допълнителни ограничения против разпространяването на КОВИД-19 предлага експертната група на кипърското държавно управление в опит да ограничи разпространяването на КОВИД-19, оповестява в електронното си издание в. " Филелефтерос ".

Сред предлаганите ограничения, които се отнасят особено до просветителната система, е наложително носене на маски и от учениците в началните учебни заведения, увеличено тестване с бързи проби, анулация на коледните прояви и анулация на други събития с присъединяване на възпитаници и учители.

Освен това специалистите предлагат ограничения, ориентирани към неимунизираните кипърци, които се чака да обиден всекидневието им. Предвижда се да бъде даден гратисен интервал от 15-20 дни, който да им разреши да се имунизират с първа доза, след което ще бъдат въведени ограничения като възбрана на достъпа на неимунизирани до пространства на закрито, като увеселителни заведения, спортни стадиони и театри.

Ще бъдат разисквани и ограничения като анулация на коледните тържества, ограничение на скупчването на хора на едно място, отдалечена работа.

В изказване президентът на Кипър Никос Анастасиадис остави отворена опцията за ограничение на придвижването на неимунизираните. " За да избегнем цялостен локдаун, някои би трябвало да бъдат изолирани, без значение какъв брой почитаме възгледите им ", сподели Анастасиадис.

Решенията на кипърското държавно управление се чакат на съвещанието му в сряда. Днес министърът на опазването на здравето Михалис Хаджипантелас ще разиска предложенията с президента Анастасиадис и с научната комисия по въпросите на ковид.

Гневът в Европа против въвеждането на нови ограничавания и локдаун поради пандемията се повишава. Редица всеобщи митинги имаше през уикенда в Австрия, където от през днешния ден е цялостен локдаун, на протест излязоха хиляди жители на Белгия и Нидерландия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР