Здравната комисия изслуша кандидатите за подуправител на НЗОК. ГЕРБ предлагат

...
Здравната комисия изслуша кандидатите за подуправител на НЗОК. ГЕРБ предлагат
Коментари Харесай

Предложеният от ГЕРБ за подуправител на НЗОК се оказа единствения кандидат

Здравната комисия изслуша претендентите за подуправител на НЗОК. ГЕРБ оферират проф. Момчил Мавров. Оказа се, че той е единственият претендент.

Приемам тази номинация като идея пред обществото и страната, показа пред депутатите той. Ще разгадавам на екипността, увери Мавров. Той сподели още, че ще си партнира и с всички партии в Народното събрание. Ролята на подуправителя е да подкрепя шефа, посочи още Мавров, който даде обещание да съблюдава законите на страната. Ще се придържам към експертността, показа още той.

Пред НЗОК стоят редица проблеми за решение, по мнението му. Такъв е връзката сред НЗОК и НЗИС. Друг проблем е усъвършенстване на законовата рамка. Мавров ще работи за достъпа на пациентите до здравна информация, както и за облекчение на достъпа до медикаменти за пациентите в отдалечените обитаеми места. Текущ проблем е и бюджетът на НЗОК за идната година. Трябва да се работи в тясно съдействие със съсловните организации, акцентира Мавров. Техните проблеми са проблеми и на НЗОК, добави той. Пациентът би трябвало да е в основата на контрола по какъв начин се харчат парите на НЗОК, по мнението му.

Предстои пленарна зала да реши дали претендентът на ГЕРБ ще стане подуправител на Касата.
 Депутатите одобриха процедурните правила за избор на подуправител на НЗОК
Депутатите одобриха процедурните правила за избор на подуправител на НЗОК

Правилата минаха с утвърждението на 116 депутати, 51 бяха против
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР