До края на месец май в по-голямата част от страната,

...
До края на месец май в по-голямата част от страната,
Коментари Харесай

От неделя - пак лошо. Валежите и хладното време остават до края на май

До края на месец май в по-голямата част от страната, като се изключи Югозападна България, температурите ще останат по-ниски от климатичната норма и преваляванията ще не престават. Това сподели пред Българска национална телевизия тази заран гл. ас. доктор Анастасия Стойчева - шеф на Департамент " Прогнози и ИО " в Национален институт по метеорология и хидрология.

Дъждът в страната през последните два дни е бил натоварен. Тази заран най-ниската измерена температура е в Добрич 1 градус, което е доста ниско за май.

Месец май върви с температури до 5 - 6 градуса под климатичните правила и напред не се вижда интервал, който да ни откара в позитивна наклонност с по-високи температури.

В събота преваляванията ще намалеят и леко ще се затопли, само че няма да е задълго - в неделя още веднъж се чакат мощни дъждове и гръмотевици. Ще има и условия за градушки.

През идната седмица температурите ще продължат да се намаляват, тъй като навлизаме в нов интервал с съвсем ежедневни превалявания.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР