Здравеопазването в карибската страна Хаити е на ръба да се

...
Здравеопазването в карибската страна Хаити е на ръба да се
Коментари Харесай

Продължава хаосът в Хаити: В столицата вече работи само една болница

Здравеопазването в карибската страна Хаити е на ръба да се срине, откакто въоръжените банди, които превзеха ръководството, подпалиха лечебни заведения. В столицата Порт-о-Пренс към този момент има единствено едно работещо здравно заведение.

Организация на обединените нации пресметна, че поради затварянето на доста лечебни заведения, към 3 хиляди бременни дами са изложени на риск да родят без медицински грижи.

Вълната от принуждение стартира в края на февруари

Миналият уикенд, на 16 март, от организацията на Организация на обединените нации за децата (УНИЦЕФ) оповестиха, че един от контейнерите с филантропична помощ в основното пристанище на Хаити, зареден с " съществени продукти за оцеляването на майките, новородените и децата ", е бил разграбен, до момента в който бандите от ден на ден поемат управлява в столицата.

Това се случва до момента в който милиони хора все по-трудно намират неща от първа нужда за оцеляване - храна, вода и сигурен заслон.

Най-малко 10 души са убити в предградие на столицата при последната престрелка сред въоръжените банди.

През уикенда два пандиза бяха щурмувани

Хаити се бори с гангстерско принуждение и политическа неустойчивост от години, само че обстановката се утежни фрапантно през последните месеци. Миналата седмица министър председателят на страната Ариел Хенри подаде оставка и избяга в Пуерто Рико.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР