Заявяваме, че сме готови да поемем управлението на страната с

...
Заявяваме, че сме готови да поемем управлението на страната с
Коментари Харесай

ПП и ДБ обявиха пред парламента готовност да поемат управлението с втория мандат

Заявяваме, че сме подготвени да поемем ръководството на страната с втория мандат в коалиция с " Демократична България ", единствено със 73 депутати . Това съобщи в декларация от парламентарната естрада Андрей Гюров, ръководител на ПГ " Продължаваме Промяната ". В декларацията се показва, че са подготвени да предложат държавно управление при избрани условия, като първото от тях е отдръпване на противоречивите промени в Изборния кодекс . Днес кодексът бе вкаран за разглеждане на второ четене в пленарна зала със 124 гласа " за ".

" За да поемем в тази тежка обстановка страната, има няколко сериозни предпоставки - в случай че те не бъдат изпълнени, няма да имаме различен избор, с изключение на да върнем втория мандат несбъднат . Ако другите партии в Народното събрание избират хартиената бюлетина пред алтернативата на постоянно държавно управление и реализиране на исторически прогрес за България, дано да излязат тук и да го признаят, " съобщи Гюров.

" Не считаме да влизаме в подмолни сделки, нито да преговаряме в тъмни стаи, ето за какво всички предпоставки би трябвало да се случат пред очите на българските жители в Народното събрание ", сподели Гюров.

Сред целите Гюров открои и в близане в Еврозоната и в Шенген, приемане на обществен пакет, който да обгръща минималната работна заплата, заплатите на лекарите, учителите и продължение на политиката по увеличение на пенсиите . " Това е единственият метод за понижаване на неравенството в България, опазване на настоящите налози и данъчни ставки, приемане на бизнес пакет за облекчение на административната тежест на бизнеса, които са част от проекта за ръководство на държавно управление с втория мандат ", се показва в декларацията.

Сред целите в декларацията се показват приемане на първо четене на измененията в Наказателно-процесуален кодекс, свързани с механизма за следствие на основния прокурор , ограничение пълномощията на прокуратурата до рамките им според Конституцията, опция за обжалване на отводите за формиране на досъдебно произвеждане, приемане на декларацията за внасяне на Закон за бюджета за 2023 година при залагане на най-много три % недостиг.

" Един месец и половина към този момент не се внася бюджет от президента и служебното държавно управление . Това не може да продължи ", разяснява Андрей Гюров. По думите му без поддръжка за тази декларация също нямало по какъв начин да поемат ръководството на страната.

От Политическа партия настояха за унищожаване на блокиращия автограф на президента при установяване управлението на службите за сигурност, приемане на промени в Наказателно-процесуален кодекс, промени в закона за КПКОНПИ.
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР