Заявленията по мярката за подкрепа на автобусните превозвачи са 639.

...
Заявленията по мярката за подкрепа на автобусните превозвачи са 639.
Коментари Харесай

639 автобусни фирми искат 33.3 млн. лв. помощ

Заявленията по мярката за поддръжка на автобусните превозвачи са 639. Това е общият брой подадени документи са кандидатстване в избрания период от 21 октомври до 10 ноември 2020 година, излиза наяве от писмен отговор на депутатски въпрос на министъра на превоза Росен Желязков. По данни от обществения указател на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ", общият брой на лицензираните за осъществяване пътнически транспорти автобусни превозвачи е 1462.

Браншът е изискал поддръжка на обща стойност 33,3 млн. лева, което надвишава избраният запас по мярката от 30 млн. лева, напомня " Канал 3 ". Минималният размер на помощта за крайните ползватели е 3000 лева, а оптималният е до 450 000 лева на дружество.

Припомняме, че схемата за поддръжка на автобусните превозвачи бе оповестена при започване на октомври, след подписан контракт за даване на безплатна финансова помощ сред транспортния министър Росен Желязков и икономическия министър Лъчезар Борисов.

Финансовата помощ ще доближи до гилдията по линия на процедурата за " Подкрепа за дребни и междинни предприятия, извършващи автобусни транспорти, за превъзмогване на икономическите последици от COVID-19 посредством използване на скица за подкрепяне от министерството на превоза ". Задължителен аршин за присъединяване е компанията да е лицензирана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР