Заявлението за обществена поръчка е подадено вчера, в края на

...
Заявлението за обществена поръчка е подадено вчера, в края на
Коментари Харесай

Новият кмет на Пазарджик сключва на тъмно и бързо договор за 4,6 млн.лева за сметопочистването на града

Заявлението за социална поръчка е подадено през вчерашния ден, в края на работния ден, а през днешния ден изтича крайният период за приемане на предложения

Новият кмет на община Пазарджик Петър Куленски (ПП-ДБ) е на път да подписа на мрачно и бързо 6-месечен контракт със сметопочистващата компания „ Брокс “ ООД за 4,6 млн.лева, сподели инспекция на Флагман.бг в Агенцията за публични поръчки.

Куленски, който пое поста с заричане за бистрота и честност, е подал заявката за социална поръчка на 30-ти януари в 17:50 часа и е сложил период за приемане на предложения до края на днешния ден – 31 януари, 23:59 часа.

24-те часа са извънредно незадоволителни за подготовка на документите на участниците, на които са нужни най-малко 20 дни.

Единственият, който може да се възползва и ще го направи е актуалният чистач на Общината – „ Брокс “ ЕООД.
 Новият кмет на Пазарджик Петър Куленски стартира мандата си с тази свектавична поръчка, която е скроена за досегашния чистач - компания " Брокс ", близка до към този момент някогашния кмет Тодор Попов
Кметът Петър Куленски е стимулирал неотложното възлагане на публичната поръчка с „ изключителни условия “. Договорът с „ Брокс “ ООД изтичал на 1 февруари т.г., а оповестената социална през предходната година поръчка за избор на сметопочистваща компания е обжалвана – първо пред Комисия за защита на конкуренцията, а след това и пред Върховния административен съд (ВАС). Това се е случило в мандата на някогашния кмет Тодор Попов.

От преписката излиза наяве, че още през декември Куленски е получил решението на Върховен административен съд, с което са дадени ясни инструкции по какъв начин да продължи публичната поръчка. Но финализиране й ще отнеме сред 6 месеца и 1 година. Заради това е трябвало да се потърси краткотраен вид.

Защо обаче Куленски не е оповестил конкурсна процедура, с цел да обезпечи най-хубава цена за данъкоплатците, а е провел търг, който е забавил до последния вероятен миг и е подобаващ единствено за един участник, остава мистерия. 

Фирма „ Брокс “ ЕООД се грижи за чистотата на община Пазарджик от далечната 2003 година. Собственост е на локалния предприемач Веселин Делчев, считан до неотдавна за непосредствен на дългогодишния кмет Тодор Попов. Делчев бе претендент за общински консултант от листата на Попов – „ Новото време “ през 2019 година.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР