Заявка за регистрация на търговска марка Франкофоли е подадена в

...
Заявка за регистрация на търговска марка Франкофоли е подадена в
Коментари Харесай

След като се разбра, че фестът се мести в София, регистрират търговска марка Франкофоли

Заявка за регистрация на комерсиална марка " Франкофоли " е подадена в Патентното ведомство, разбра наш кореспондент.

Преди 5 година в Благоевград бе възобновен фестивалът " Франкофоли ", а неотдавна стана ясно, че шестото издание евентуално за първи път няма да е в Благоевград, а в София през юни. Това стана след разменени упреци сред някогашната и сегашна кметска администрация. Новият кмет Румен Томов изнесе данни, съгласно които за двудневния фест през 2019 година общината е дала 1,7 млн. лева, макар че договорът с френските уредници е бил на стойност 460 хиляди лева без Данък добавена стойност. Бившият зам.-кмет по културата Христита Шопова отхвърли обвиняванията за преразход и бе безапелационна, че за всичко има документи.

За петте издания на фестивала, на който гостуваха известни реализатори, и който събираше десетки хиляди фенове, община Благоевград разпореждаше организацията на частното френско продуцентско сдружение " Франкофоли ", собственик на извънредните права на употреба на този формат. " Франкофоли " е филиал на друго френско сдружение C2G с капитал от близо 4 млн. евро, което е притежател на френската и интернационална марка " Франкофоли ", и се съставлява от президента Жерар Пон.

В края на 2019 година някогашният кмет Атанас Камбитов разгласи, че е посрещнал своя " безценен другар " Жерар Пон у нас и с него начертали " бъдещи планове ". Малко по-късно стана ясно, че фестът се мести в София.

Почти по същото време, на 17 декември в Патентното ведомство е подадена поръчка за регистрация на словесна марка " Франкофоли ". Заявителят не е оповестен, само че е от София. Марката ще важи за апарати и принадлежности за възпроизвеждане на тон и изображения, магнитни записващи средства,звукозаписващи дискове, фотографии, баджове, реклама, набиране на спонсори с комерсиална цел, радиокомуникации, осведомителни организации, продукция на шоу стратегии, филми и видео филми, издание на книги, списания, вестници, радио и телевизионни развлечения, образуване и осъществяване на конференции, конгреси и изложения с културна и просветителна цел.

Очаква се от Патентното ведомство да излязат с решение за регистриране на комерсиалната марка, както и да стане ясно кой е заявителят. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР