Завръщането на Доминик Тийм в Тура не протече никак гладко

...
Завръщането на Доминик Тийм в Тура не протече никак гладко
Коментари Харесай

Медведев показа на Тийм, че все още е далеч от върха и разочарова феновете във Виена

Завръщането на Доминик Тийм в Тура не протече по никакъв начин безпрепятствено за австриеца в самото начало, откакто той дълго време не можеше да запише даже една победа и допускаше провали на равнище Чаланджър от състезатели отвън международния топ 100. Изглежда обаче, че някогашният " мейджър " първенец най-сетне съумя да откри своя темп на корта през последните няколко седмица и изигра два следващи полуфинали на равнище ATP.

Онзи ден пък Тийм сътвори свръхестествен поврат над Томи Пол, отразявайки два мачбола и по този начин се класира за втория кръг на родната си конкуренция във Виена, където имаше опция фактически да тества моментните си сили, тъй като го очакваше конфликт с досегашния лидер на международната класация, а точно Даниил Медведев.

Срещата стартира изцяло равностойно, само че последователно топ поставеният наложи сериозна доминация на корта и надви с крайното 6:3 6:3. По този метод Медведев разочарова почитателите в австраийската столица и образно сподели, че техният любим към момента е надалеч от най-хубавия си тенис.

Непоставеният състезател беше надалеч по-агресивен в началните минути и даже вездесъщата отбрана на руснака нямаше отговор на мощните отигравания от ракетата на Доминатора. Тийм целеше линиите с голяма лекост, но това надалеч не притесняваше любимеца, който знаеше по какъв начин ще бъде доста мъчно за съперника му да поддържа сходно ниво за дълъг интервал от време. В последна сметка третата ракета на света дочака спада в изявите на австриеца, осъществявайки пробив за 4:3 и след това затвори сета с още един брейк в актива си.

Във втората част видяхме същински сервис мастърклас от страна на московчанина, чийто начален удар постоянно оставяше без шансове локалния любим и той не завоюва нито точка в откриващите два сервис гейма на своя конкурент. Тези обстоятелстваха разрешиха на Медведев да рискува повече от ретур, а разиграванията в мача ставаха все по-дълги, което беше напълно в интерес на по-високоранкирания тенисист. Така изцяло закономерно лидерът в схемата за следващ път отмъкна подаването на Тийм и нямаше никакви компликации да докара конфликта до сполучлив за себе си свършек, гарантирайки си четвъртфинален дуел с един всред Яник Синер и Франсиско Серундоло.

Medvedev marches on in Vienna! ⚡
— Tennis TV (@TennisTV)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР