Рекордьор по имоти е служебният министър на вътрешните работи Бойко

...
Рекордьор по имоти е служебният министър на вътрешните работи Бойко
Коментари Харесай

Бойко Рашков със 7 апартамента и 2 къщи

Рекордьор по парцели е служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Според имуществената му декларация, подадена към КПКОНПИ през 2020 година, той е притежател на 7 жилището, 2 къщи, фитнес, 4 склада, 2 ниви и едно дворно място. В графата за метод на придобиване е вписано, че цялото имущество е посредством сватбен контракт, а годината на придобиване е 2019-а.

Пет от жилищата са на територията на София, а два от тях са част от къщи. Най-големият е с площ от 109 кв. м. Още два Рашков има и на територията на Несебър, които също са част от къща. Единият е дребен – 37 квадрата, а другият – 75 кв. Освен тях край морето той има гараж и склад, а в София има още три складови пространства. Посочил е, че е притежател и на фитнес от 40 квадрата, част от една от къщите в столицата, както и на половината от дворно място с повърхност 1870 кв. м, отново в рамките на Столичната община.

Две къщи вътрешният министър стопанисва и в планинското селце Антон. Едната се простира на 154 кв. м, а другата е съвсем три пъти по-малка – единствено 65 квадрата. В обитаемото място Рашков е показал, че има и дворно място от над декар. Половината от два декара ниви в родопското село Скребатно, община Гърмен, той е придобил за 1600 лв. през далечната 2009 година

Служебният началник на Министерство на вътрешните работи е упоменал, че има и две коли – нисан и беемве, чиито цени не са вписани в декларацията му. Освен това към 2020 година парите, които е държал на влог, са възлизали на 20 889 лв..

Самият Рашков не е по никакъв начин сладкодумен по въпросите, свързани с персоналния му живот и фамилията му. Известно е, че брачната половинка му Мария е родом от Долни Чифлик и е нотариус с дългогодишна процедура. Кантората ѝ се намира на столичния бул. „ Васил Левски “. Цялото семейство Рашкови са адвокати, самият министър на вътрешните работи също е приключил право в Софийския университет. Години наред обаче развива преподавателска активност в УНСС, където изнася лекции на студентите по разнообразни наказателноправни дисциплини. Освен това доцентът е шеф и на Научноизследователски център за наказателно правораздаване, криминология и криминалистика в университета.

Рашков е татко на една щерка, която е арбитър по специалност. До 2019 година тя публично се е представяла единствено с моминското си име, а през предходната година Илиана е добавила към семейството на татко си и Цековска, което издава, че евентуално е сключила брак.


Инфо: Ретро

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР