Завърши аварийното укрепване на компрометираната подпорна стена на път II-51

...
Завърши аварийното укрепване на компрометираната подпорна стена на път II-51
Коментари Харесай

Завърши аварийно укрепване на подпорна стена на пътя Бяла – Попово

Завърши спешното подсилване на компрометираната подпорна стена на път II-51 Бяла - Попово от км 0+858 до км 0+908 в гр. Бяла, оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура ". Строителните действия започнаха в края на май т.г., финансирани с бюджетни средства по Аварийната стратегия за 2017 година на Агенция „ Пътна инфраструктура ".

Изпълнена е силова укрепителна структура с дължина 30 м, за подсилване на съществуващата подпорна стена са изпълнени 30 бр. микропилоти с дължина 12 м и 58 бр. анкери с дължина 24 м. Положена е нова пътна настилка в сектора на оборудването и нова хоризонтална маркировка. Строително-монтажните работи са изпълнени от „ Хидроинжект " ЕООД и са на стойност 470 191,35 лева с Данък добавена стойност. Строителния контрол е сбъднат от „ Трафик Холдинг " ЕООД. Стойността на договорът им е 11 880 лева с Данък добавена стойност.

Интензивните превалявания в края на 2014 година нанесоха обилни вреди на подпорната стена на второкласния път, преминаващ през гр. Бяла. Подпорната стена лимитира коритото на Беленска река и е част от структурата на тротоара на ул. „ Стефан Стамболов " в града.

Преди осъществяването на ремонта на подпорната стена скоростта на придвижване през сектора беше лимитирана до 30 км/ч. и бе неразрешено прекосяването на МПС над 10 т.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР