Затягат сигурността за конкурса Евровизия, който ще се проведе в

...
Затягат сигурността за конкурса Евровизия, който ще се проведе в
Коментари Харесай

Швеция се готви за Евровизия със затегнати мерки за сигурност

Затягат сигурността за състезанието Евровизия, който ще се организира в третия по величина град на Швеция – Малмьо след успеха на изпълнителка Лорийн с нейната хитова ария Tattoo. Полицията и уредниците споделят, че са добре готови и се надяват събитието да премине умерено. 

Ежегодният празник на поп и шоубизнеса тази година е в сянката на недоволства от някои страни поради присъединяване на Израел.

Около 100 000 гости се чакат за събитието.  Цветни банери на Евровизия украсяват доста от улиците на града, а празничната стратегия стартира в събота. Полуфиналите са идващия вторник и четвъртък, а кулминиращи с огромния край на 11 май. Около 200 милиона фенове по целия свят се чака да гледат четиричасовия театър.

Сили са събрани от цяла Швеция, с подкрепления от прилежащите Дания и Норвегия. Шведската полиция нормално е въоръжени, само че някои чиновници ще носят по-големи оръжия като защитна мярка. Началникът на полицията в Малмьо Петра Стенкула съобщи, че равнището на терористична опасност е 4 от 5. 

„ Мисля, че е явно, че несигурността в света се отразява и на Евровизия “, съобщи тя пред BBC. „ В Швеция и по-специално в Малмьо имаше митинги против присъединяване на Израел в надпреварата “.

20-годишната израелска участничка Еден Голан и нейната ария Hurricane без подозрение ще бъдат в центъра на вниманието. Първоначално озаглавена October Rain, песента загатва за офанзивите на Хамас против Южен Израел на 7 октомври предходната година. Израелската социална телевизия се съгласи да промени текста, а Европейският съюз за радио и телевизия (EBU), който дава отговор за състезанието, даде зелена светлина на песента.

Около 1200 души бяха убити в Израел, а други 253 взети за заложници по време на офанзивите на Хамас.

Повече от 34 500 души са били убити в Газа от този момент насам от израелската военна атака, съгласно ръководеното от Хамас здравно министерство. Анализатори са на мнение, че това е една от най-политически натоварените Евровизии до момента.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР