Затворник от Бобов дол иска 50 000 лева обезщетение от

...
Затворник от Бобов дол иска 50 000 лева обезщетение от
Коментари Харесай

Затворник поиска 50 000 лв. обезщетение, че не го допуснали до участие в коледен конкурс

Затворник от Бобов дол желае 50 000 лв. обезщетение от Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " поради нарушени права. Мъжът е внесъл молбата си в съда в Кюстендил, само че магистратите я отхвърлили, оповестява 24chasa.bg.
Лишеният от независимост твърди, че му било нарушено правото за прилагане на книги от библиотеката, както и не го присъединили в подготвянето на коледната декорация и конкурс. Това му създавало терзания, отрицателни настроения, уронвало човешкото му достолепие и пораждало възприятие на непълноценност.
Мъжът е настанен в І група, с асоциално държание, със социопатна личностова конструкция, със взаимозависимост към кокаин и амфетамин. По време на правосъдното съвещание обаче станало ясно, че коледният конкурс е бил за останалите групи, само че не и за І група, където има специфичен режим на охранителните уреди. Там се настаняват пандизчии в непрекъснато заключени пространства при засилен контрол и защита и не могат да вземат участие в групови мероприятия. Доказано било, че употребил книги от библиотеката, само че нови се дават единствено, в случай че са върнати към този момент употребени такива. А пандизчията имал невърнати книги, поради това не е получил нови.
Съдът в Кюстендил отхвърли желае на ограничения от независимост и го осъди да заплати 350 лв. разходи за експерт. Решението предстои на обжалване пред Върховния административен съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР