Затворът в Джорджия, където Тръмп и съобвиняемите, които се очаква да бъдат задържани, е обект на разследване от DOJ

...
Бившият президент Доналд Тръмп и 18 съобвиняеми, които бяха обвинени
Коментари Харесай

Бившият президент Доналд Тръмп и 18 съобвиняеми, които бяха обвинени тази седмица в Джорджия, се очаква да бъдат задържани в затвор, който в момента се разследван за нарушения на безопасността от Министерството на правосъдието.

Наредено им е да се предадат за обработка до петък, 25 август, в затвора Райс Стрийт в Атланта, част от системата на затвора на окръг Фултън. Не е ясно колко време ще отнеме процесът, но не се очаква те да бъдат задържани за продължителен период от време.

Разследването на Министерството на правосъдието на затвора на окръг Фултън, чиято основна локация е на Райс Улица, пусната през юли, след като мъж, затворен там, според семейството му е бил „изяден жив“ от дървеници. Затворът е изправен пред обвинения, че е „структурно несигурен, че преобладаващото насилие е довело до сериозни наранявания и убийства и че служителите са преследвани за използване на прекомерна сила“, според Министерството на правосъдието. След като беше обявено федералното разследване на затвора, шериф Пат Лабат каза, че хуманитарната криза в заведението не е нова.

Кристофър Смит, на 34 години, почина на 11 август, след като беше намерен неотзивчив в килия на медицинското отделение в затвора на Райс Стрийт. Лашон Томпсън, 35-годишният мъж, който почина в своята гъмжаща от дървеници килия през септември 2022 г., се справяше с нелекувана шизофрения и „тежко пренебрегване“ в затвора, според доклад от независима аутопсия.

Семейството на Томпсън постигна споразумение за 4 милиона долара с окръга по-рано този месец.

„Ние подкрепяме семейство Томпсън и техния призив съоръжението на Райс Стрийт да бъде заменено и оставаме ангажирани да свършим работата, за да постигнем необходимите реформи, така че подобно нещо никога да не се повтори“, каза Лабат в началото на август.

Миналата година Лабат каза, че затворът е в криза с изключително пренаселеност, според CBS Атланта. Повече от 400 затворници спяха на пода на затвора по това време.

Длъжностните лица не казаха конкретно какво да очакват, когато Тръмп и неговите съобвиняеми пристигнат, за да бъдат резервирани в затвора. Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис каза в понеделник, след като обвинителният акт беше разпечатан, че Тръмп и останалите 18 имат време до обяд на 25 август да се предадат на властите.

Имайте предвид, че обвиняемите могат да се предадат по всяко време време. Затворът е отворен 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата", каза офисът на шерифа.

Според уебсайта на офиса на шерифа на окръг Фултън лицата, които са били арестувани, първо се транспортират до главния затвор на окръга, Райс Местоположение на улицата. След пристигане те извършват преглед на собствеността, медицински преглед, снемане на пръстови отпечатъци, фотографиране и проверка на заповеди.

Въпреки че Тръмп не беше длъжен да направи снимка след предишните му обвинения в Ню Йорк, Флорида и Вашингтон, окръг Колумбия, шерифът казва, че планират да направят такава в Джорджия.

< p>„Няма значение статусът ви, ще имаме готови снимки за вас“, каза Лабат на брифинг за медиите на 1 август.

Все още не е ясно кога Тръмп или другите ще пристигнат за обработка или колко дълго ще бъдат в съоръжението.

„Въпреки че персоналът в Главния затвор е посветен на осигуряването на бързо обработване и освобождаване на отговарящите на условията арестувани, времето, необходимо за завършване на този процес, може да бъде засегнати от обема на арестуваните, които се обработват едновременно и/или наличието на информация от държавни и национални бази данни“, се казва в сайта на офиса на шерифа.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР