Затова подгответе детето за детската градина предварително, спазвайки тези полезни

...
Затова подгответе детето за детската градина предварително, спазвайки тези полезни
Коментари Харесай

Ценни съвети за родителите, чиито деца за първи път отиват в детската градина

Затова подгответе детето за детската градина авансово, спазвайки тези потребни препоръки

Не говорете постоянно за детската градина. Достатъчно е един път да кажете на хлапето за нея и да му я покажете. След това говорете за детската градина единствено в случай че ви попита. Не демонстрира ли интерес към тематиката, не я повдигайте.

Осигурете на сина или щерка си повече време в детска компания. Покажете по какъв начин да се среща с връстници. Идете дружно при други деца, поиграйте малко, след това ги оставете сами да се оправят. Опитайте да намерите дете, с което ще вървят дружно в една група, и ги оставете да се сприятелят.

Отделете малко време и за учене на цветовете, някои букви, числа, гледайте дружно книжки. Знаещите хлапета са много по-уверени в детската градина. Разговаряйте повече, развивайте говора, тъй като деца, които се показват добре и възрастните ги схващат, по-лесно претърпяват новите стадии.

Възложете му работа, измислете му обвързване. Кажете му: „ Вече си голям/а, от дълго време сме не запомнили биберона и памперсите, скоро даже ще тръгнеш на детска градина, по тази причина може да помагаш вкъщи. Искаш ли да се грижиш в купичката на кучето постоянно да има вода? Сега ще те науча по какъв начин да го
правиш. “ Изпълнявайки задачата, детето се учи да е независимо, а това качество оказва помощ в детския колектив.

Най-важното е да прекарате последните дни, преди да тръгне на детска градина, в спокойна конюнктура, като спазвате нормалния дневен режим. Не претоварвайте детето с визити на публични места, културни събития, други занимания. Нервната му система най-добре ще се приготви за новия стадий благодарение на открития метод на живот, когато всеки идващ ден наподобява на предния и не е претъпкан с възбуждащи прекарвания.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР