Затлачват разследването за смъртта на Ангел Христов-Геле, по-известен като брат

...
Затлачват разследването за смъртта на Ангел Христов-Геле, по-известен като брат
Коментари Харесай

Бави се разследването за смъртта на брат Галев, мотаят ДНК експертизата

Затлачват следствието за гибелта на Ангел Христов-Геле, по-известен като брат Галев. Нито са подготвени назначените проучвания, нито родната полиция има визия по какъв начин е минал границата Геле.
" Все още не са подготвени нито ДНК експертизата, нито химическото проучване на кръвта на Ангел Христов ", сподели за " България Днес " зам. районният прокурор на Кюстендил Марияна Сиракова.
ДНК експертизата би трябвало дефинитивно да потвърди дали умрелият от инфаркт е Ангел Христов или не. Към момента се счита, че е точно Геле, тъй като бяха съпоставени отпечатъците на натрупа с тези на брат Галев в системата на Министерство на вътрешните работи. Но това не е задоволително за дефинитивно умозаключение съгласно проверяващите.
Интересното с двете експертизи е, че нормално ДНК експертиза става подготвена в най-лошия случай в границите на 10 дни. Ако е незабавна, става за по-малко от 48 часа. Това разбра " България Днес " при инспекция в някои частни и също по този начин и в държавни ДНК лаборатории.
За другата експертиза се отнася същият диапазон от време, в който би трябвало да бъде завършена. С химическото проучване на кръвта на Геле се ревизира дали не е токсичен. Известно е, че някои лекарства при избрана и тъкмо премерена доза могат да причинят инфаркт.
Кога ще бъдат подготвени тези две проучвания, които бяха назначени преди към 3 седмици, не е ясно. Не се схваща и коя лаборатория би трябвало да ги направи и проучва.
Други въпроси, на които не могат да си отговорят ченгетата и проверяващите, са по какъв начин, по кое време и за какво Геле се е върнал у нас? Това са единствено част от въпросителните към мистериозното завръщане на Ангел Христов единствено седмици след разстрела на Красимир Каменов-Къро, и също по този начин не по-малко мистериозната му кончина.
" Въпросите са доста, отговорите ъгъл! ", загатна и самият вътрешен министър Калин Стоянов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР