Засякоха необичайно много обитатели на определени адреси в страната преди

...
Засякоха необичайно много обитатели на определени адреси в страната преди
Коментари Харесай

Къща в Стамболийски приюти 652-ма души, а в Монтана - 172 -ма преди вота

Засякоха извънредно доста жители на избрани адреси в страната преди вота: 

9 дни преди локалните избори броят на живеещите на един адрес внезапно се усилва, сочи информация в ГРАО. Един от най-интересните случай е в град Стамболийски, където на един адрес се оказват живеещи 652 души. Къща в Монтана пък приютява 172 души.

В Пловдив на едно място се оказват събрани 194 души. В друга къща в Разлог, съгласно данните, един дом разделят 142 души. А в блок на 5-я етаж в столичния квартал " Люлин " в един апартамент са записани 99 души.

В селата също има новорегистрирани. Една от махалите на село Плетена, община Благоевград, побира 796 души, в случай, че действително живеещите са малко над 400 души. А в село Долно Осеново гласоподавателите единствено в едната махала внезапно са станали 812, а общо живеещите в селото са малко над 1000 души, оповестява в собствен репортаж телевизия.

Избираме няколко адреса от посочените над 70 хиляди в листата. Според справката на ГРАО на 5-я етаж в апартамент в столичния квартал " Люлин " са регистрирани 99 души имащи право на глас. В жилището откриваме единствено собственичката и единствен гражданин на този адрес.

Екипът на Bulgaria ON AIR направи инспекция и на различен адрес в столицата. В апартамент в столичния квартал " Сухата река " са регистрирани 87 души, само че през днешния ден няма никой. От листата за етажна благосъстоятелност излиза наяве, че двустайният апартамент е населяван от четирима души.

Съседите описват, че в жилището от години живеят две дами.

В страната има и много по фрапантни случаи. Филип Сашев живее от повече от 30 години на улица " Тунджа " №2 в Горна Оряховица. По думите му и други парцели на улицата са на административен адрес с номер 2, където съгласно ГРАО са регистрирани 138 гласоподаватели.

" Цялата улица е " Тунджа " 2. Ние сме на №2. С дамата сме тук, само че сме петима регистрирани - синът ми и децата му са в Германия ", разясни Филип Сашев.

Димитринка Николова е инкасатор и регистрира потреблението на вода в този жилищен регион.

В Община Горна Оряховица знаят за този случай на регистрирани десетки поданици на един административен адрес, само че съгласно тях няма нарушаване на закона.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР