Заставаме твърдо за изграждането на атомната централа в БеленеЗа разлика

...
Заставаме твърдо за изграждането на атомната централа в БеленеЗа разлика
Коментари Харесай

Вяра Емилова: Необходима е промяна в модела на образованието

Заставаме твърдо за построяването на атомната централа в Белене
„ За разлика от различен път, на срещите в този момент има повече хора, които се интересуват какво е направено, какво следва и за какво страната е в това положение. “ Това съобщи лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в 11 МИР Ловеч Вяра Емилова в ефира на БСТВ.

„ Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова беше на посещаване в Ловеч, с цел да поддържа претендентите за народни представители. Посетихме и едно от най-модерните и проспериращи предприятия в Ловеч, което е профилирано в производството на мебели. Много е значимо да бъде обвързано образованието с стопанската система “, добави Емилова и акцентира, че социалистите постоянно са подкрепяли тези хрумвания.

Тя разяснява, че едно от главните настоявания на Българска социалистическа партия е учебниците до 12 клас да бъдат безвъзмездни. „ В нашата стратегия сме заложили да се усилят средствата за първокласници и осмокласници. Предлагаме и да има безвъзмездни медикаменти за деца до 14-годишна възраст. Увеличена е на 350 лева еднократната помощ за всички деца от 1-ви до 4-ти клас – за началото на всяка образователна година. Заставаме зад концепцията да има по един учебник за всеки предмет и сме изрично за смяна в модела на образованието, смяна в модела парите да следват ученика, тъй като тази система не работи. Увеличена е и еднократната помощ за майки, които са студентки на 6500 лв.. Това е част от обществения ни пакет, който е ориентиран към младежите “, заключи Вяра Емилова за ограниченията на левицата и разгласи, че Българска социалистическа партия ще упорстват всички инвитро процедури за млади фамилии да бъдат изцяло безвъзмездни.

„ Само преди няколко месеца бяхме пред вратите на АЕЦ „ Белене “, тъй като без този план нямаме чиста и екологична сила. Подкрепихме полемиката в Плевен и казахме нещата, които са значими. В районен мащаб това е значимо, тъй като над 10 хиляди души ще са ангажирани да работят по построяването на площадката, а над 30% от българските компании ще могат да получат поръчки за разнообразни действия към градежа на атомната централа. По този метод ще подтикваме и бизнеса, който е в региона. Заставаме твърдо за построяването на централата в Белене – това е политика на Българската социалистическа партия “, уточни Емилова за проведената от Българска социалистическа партия среща в Плевен на тематика енергетика и позицията на социалистическата партия по повод атомната централа в Белене.

Водачът на листата в Ловеч посочи като един от главните проблеми в района прохода Беклемето да бъде целогодишно пристъпен. „ До момента успяхме да намерим средства за планиране, а в този момент са нужни средства за създаване на снегозащитните уреди. Започваме интензивно да работим и за построяването на спортна зала в Троян “, добави тя за целите на локално равнище.

„ Обръщам се към всички, тъй като в това ръководство Българска социалистическа партия потвърди, че е обществен дирек и сме предвидима партия с опит и фрагменти, които могат да осъществят най-хубавата политика за България. Затова приканвам всички хора да не се двоумят и на 2 октомври да кажат „ Да “ на коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ с номер 28. Ние няма да ви разочароваме “, сподели в умозаключение Вяра Емилова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР