Засилени за контрол по спазване на въведените от здравния министър

...
Засилени за контрол по спазване на въведените от здравния министър
Коментари Харесай

Глобиха служител на заведение за обслужване на клиенти без маска в Шумен

Засилени за надзор по съблюдаване на въведените от здравния министър противоепидемични ограничения започнаха от нощес в Шумен . Съвместни екипи от чиновници на РУ- Шумен, РЗИ, ОДБХ и община Шумен са ревизирали 14 питейни и увеселителни заведения. В заведенията проверяващите са следили дали има сложени дезинфектанти, дали масите са на нужното разстояние една от друга, както и дали личният състав работи с сложени защитни маски.

Съставени са 28 констативни протокола и един акт за открито административно нарушаване за обслужване на клиенти без маска. Контролът по отношение на продължаващото разпространяване на Covid-19, появяването на нови разновидности на вируса, повишаване броя на заболелите и данни за ново интензивно разпространяване на вируса ще продължи. Стриктното използване на ограниченията ще способства за закъснение на епидемиологичното разпространяване на болестта на територията на област Шумен, с което се цели понижаване на новорегистрираните случаи и на интензивността на епидемиологичния развой.
 Бум на делата против маските на закрито Бум на делата против маските на закрито
Вече повече от година има наложена мярка за наложително носене на маска. Напомняме, че до неотдавна сходно условие важеше и за откритит...

На среща сред институциите, проведена от регионалния шеф Валентин Александров, е взето решение да се реализира засилен надзор в рисковите заведения за съблюдаване на физическа отдалеченост, недопускане до работните пространства на чиновници с прояви на остри респираторни болести, стерилизация и носене на защитни маски за еднократна или многократна приложимост тук-там, на които има скупчвания на хора и неспособност за съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 метра.

Още от ШУМЕН:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР