Засилени мерки за сигурност влизат в сила в София заради

...
Засилени мерки за сигурност влизат в сила в София заради
Коментари Харесай

София под засилена охрана от днес

Засилени ограничения за сигурност влизат в действие в София поради Европейското председателство. От през днешния ден се закриват два паркинга в непосредствена непосредственост до НДК за обезпечаване на зона с необятен периметър за защита.

Поетапно, в разнообразни дни и часове по време на шестмесечното председателство на България в столицата ще бъзат въвеждани разнообразни ограничавания.

Така да вземем за пример, на 10 и 11 януари ограничавания ще има към Народният спектакъл, където ще бъде церемонията по приемането на председателството. 

Ограничения ще има и при прекосяването на делегации от летището до разнообразни хотели и НДК. Мерките ще са единствено за избрани часови диапазони. Намерението е прекъсването на придвижването да е за оптимално малко време, с цел да не се затормозява останалият трафик, разяснява зам.-кметът по превоза Евгени Крусев. 

Министерство на вътрешните работи е създало специални стратегически екипи от въоръжени с автомати служители на реда, които ще вземат участие в защитата. Най-охраняваната постройка в София ще е НДК, където се планува да има даже непрекъснати патрули от снайперисти на покрива й.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР