Засилена геомагнитна активност се очаква в следващите дни. Според руския

...
Засилена геомагнитна активност се очаква в следващите дни. Според руския
Коментари Харесай

Задават се силни магнитни бури в следващите дни

Засилена геомагнитна интензивност се чака в идващите дни . Според съветския институт „ Лебедев " най-значителни слънчевите изригвания ще бъдат на 17 и 18 май , когато интензитетът на явлението ще доближи 5 по 10-степенната канара.

Геомагнитни разстройства, които се случват на нашата планета, са свързани с процесите, извършващи се на слънцето . Когато възникне огнище на слънцето, в Космоса стартират да падат плазмени частици , които летят с огромна скорост към планетите от нашата слънчева система. Магнитните стихии се случват в миг, когато плазмата доближи атмосферата.

Как да оцеляваме в дните с магнитни стихии?

Това събитие има негативно влияние върху здравето на някои хора. В рисковите групи попадат метеорологично-чувствителните хора, тези с отслабена имунна система, и хората, които постоянно са подложени на стрес.

На хората, реагиращи остро на магнитните  стихии, лекарите предлагат да прекарват повече време навън, да заобикалят огромно физическо натоварване. Също да пият доста течности (слаби чайове, плодови питиета, вода, билкови отвари), да заобикалят алкохола и пикантните храни в тези дни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР