Засилен читателски интерес към българските автори отчитат издатели, участващи в

...
Засилен читателски интерес към българските автори отчитат издатели, участващи в
Коментари Харесай

Засилен интерес към българските автори на „Пролетния базар на книгата“


Засилен читателски интерес към българските създатели регистрират издатели, участващи в „ Пролетния базар на книгата “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Днес е последният ден от провеждащото се най-голямо книжно ревю у нас, което стартира на 29 май и за първи път се организира навън в парка пред Национален замък на културата. И тази година то предложи на публиката вълнуваща разходка измежду хиляди книги, представяйки близо 100 български книгоиздатели и търговци.

„ За наслада на нашето и на всички други издателства, тазгодишният Пролетен базар на книгата е извънредно сполучлив. Това до известна степен се дължи на обстоятелството, че той се организира на едно хубаво място, навън. Тук читателите, с изключение на да прегледат новите книги на всички български издателства, имат опция и да се разходят в пространството към НДК, където в действителност е доста прелестно “, показа Десислава Добрева от издателска къща „ Хермес “.

В рамките на шестте дни на ревюто се организираха доста събития – министър председатели на книги, четения и срещи с български и задгранични писатели. На щандовете на издателствата читателите имаха опцията да се срещнат с обичаните си български създатели и да получат подпис от тях.

„ Българите четат най-различни книги, само че се следи сериозен интерес към българските създатели и към българската книга. Ние сме издателство, което постоянно е спазвало политика за поддръжка на българските създатели и за българската книга, а в последните години изключително акцентираме на родната литература “, описа още Десислава Добрева.

Сред книгите на български създатели, които се радват на максимален читателски интерес, са „ Камбаната “ на Недялко Славов, „ Пътеписи за душата на България “ на Ивинела Самуилова, „ Черешови води “ на Георги Божинов, „ Битието “ на Владимир Зарев и други. Сред дамската публика една от най-търсените книги е била „ Рецепта за втори късмет “ на Дж. Д. Барет.

На последния ден от Пролетния базар на книгата имаше специфична изненада. Пред доста любопитни погледи своите книги показа алпинистът Атанас Скатов, който е изкачил 7 от 14-те осемхилядника на планетата. Любителите на алпинизма имаха опцията да научат за всички тествания, през които той е минал при тазгодишното си нанагорнище на връх Чо Ойю (8188 метра), което той осъществя без О2 и без помощта на шерпи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР