Защо вотът на недоверие, иницииран от Възраждане, БСП и Има

...
Защо вотът на недоверие, иницииран от Възраждане, БСП и Има
Коментари Харесай

Да счупиш нарочно Делонги-то, което пере най-добре!? Не

Защо вотът на съмнение, иницииран от " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " ИТН ", няма да успее? 

Отговорът не е в математиката, с която се обстрелват тези дни водачите на ГЕРБ и " Продължаваме промяната "  Бойко Борисов и Кирил Петков, а в това, че на Борисов Петков към момента му е необходим и свалянето на държавното управление би било гибелен акт.

По ред аргументи.

Да оставим настрани предизборното " помпане на мускули " - кой на кого бил по-нужен и какво щяло да стане, " в случай че... " Което въпреки всичко роди заглавия в жанр: може ли вотът да мине с поддръжката на ГЕРБ и партньора й Движение за права и свободи. И да помислим какъв брой е несериозно да пращаш хората на нови парламентарни избори в навечерието на локални избори (или избори изобщо), и то след поредицата гласувания през миналите три години, дотегнали и на най-твърдите електорати.

Несериозно е да мислим и че ГЕРБ и Движение за права и свободи са подготвени да поемат виновността за това, че страната отново ще остане без бюджет. Бюджетната процедура започва през октомври, a `winter is coming ".

Неестествено би било и да си добутал нещата до конституционни промени, да си ги приел на първо четене с един глас на ръба, да си ги съветвал с европартньорите, да си разписал точните дати през декември, когато дефинитивно ще ги приемеш и в това време да... свалиш държавното управление.

Доста би било необичайно с едната ръка да свалиш държавно управление, чакайки позитивно развиване за Шенген през декември, до момента в който с другата по суша и въздух развеждаш австрийски държавни представители на оглед по сигурната българска граница.

Ще оставим без коментар и политическия прочит на това да гласуваш със и в интерес на антиевропейски партии като " Възраждане " и соцносталгици като Българска социалистическа партия, затвърждавайки в това време тезата им, че си претърпял неуспех в областта на енергетиката. Защото обстановката с протестиращите енергетици е обстановка през днешния ден, само че корените й са надълбоко пуснати обратно във времето.

Но най-несериозно би било да счупиш преднамерено " Делонги " -то (по Борисов), което пере най-добре. Че и бързо.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР