Синдикатът на железничарите отново е в протестна готовност, но какви

...
Синдикатът на железничарите отново е в протестна готовност, но какви
Коментари Харесай

Синдикатът на железничарите отново в протестна готовност: Какви са причините за това?

Синдикатът на железничарите още веднъж е в протестна подготвеност, само че какви са аргументите?

" От отсрещната страна на договарянията срещнахме една стена, която даже не желае да осъзнае в какво положение към този момент се намираме. Буквално през последната седмица ние имаме изгубени повече от 200 работни места. Хората стават все по-малко. И никой не ще да обърне внимание за какво се случва това ", съобщи ръководителят на синдиката на железничарите Петър Бунев пред Българска национална телевизия.

" И викаш един младеж и би трябвало да мине психо, би трябвало да мине изпити, и му даваш 1000 лева и след това му викаш - спри тука да работиш. Ами няма да стане ".

" Защо желаеме оставката? Защото виждаме в лицето на управлението един обслужващ личен състав на строителните компании ".

От синдиката показаха, че към този момент месец и половина се водят договаряния, само че до единодушие не може да се стигне, както и до съгласие от страна на работодателя за проблемите. Заканиха се, че в случай че министърът не вземе ограничения първата крачка, която от синдиката ще подхващат е протест.

" Надявам се на някой да му светне лампата ", сподели Бунев.

" В националната компания работят над 10 500 индивида. За да се стигне до това бяха събрани над 50 представителя на тези хора, и тази декларация с претенции е гласувана от тези 50, които съставляват останалите 9000 ".

Той добави, че с " сътрудниците от " Подкрепа " са на едно и също мнение ", тъй че в дейностите си ще бъдат единни.

От синдиката на железничарите показаха, че имат предпочитание да се върви " по път, който да върне железничарите ".

Друг проблем, който Бунев очерта е стресът за служащите.

" Хората са в действителност под стрес. Не стигат, би трябвало да поставят ексклузивен труд. Някъде вместо двама работи един. Търсят се и способи по какъв начин да не се заплаща за този труд. Това задълбочава казусът и по-добре в този момент да го дефинираме и да търсим решение. В отговор на това имаме една стена, която споделя ние нищо не можем да създадем ".

Тогава за какво сте там, попита Бунев.

И отговори самичък, че нямало пари. Друг проблем, който ръководителят на синдиката на железничарите уточни са ремонтните действия на инфраструктурата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР