Нека гражданите да внимават, къде паркират колите си, апелира читател

...
Нека гражданите да внимават, къде паркират колите си, апелира читател
Коментари Харесай

Внимавайте къде оставяте колата си, косенето във Варна върви с пълна сила

Нека жителите да внимават, къде паркират колите си, моли четец на Varna24.bg , които ни изпрати фотографията. Косенето на трева е доста значима задача, защото избуялата трева въди кърлежи, змии и други вредители, и служащите няма по какъв начин да я спрат, и да изчакат всеки да си реалокира автомобила, изяснява той.

Вчера стана ясно че компаниите, ангажирани с косенето на тревните площи, са съобщили, че липсват задоволително наети служащи и това затруднява работата във всички елементи на града. Причината е, че множеството хора не се наемат на такава работа. Въпреки това, съвсем на всички места е завършила първата коситба. Обмисля се опцията през идната година Община Варна да организира открита процедура по възлагане на дейностите. Кметът Благомир Коцев изиска редом с тези косенето да стартира и резитба на клоните, които пречат на прекосяването на пешеходци и затрудняват видимостта на водачите.

Шест компании са ангажирани с пролетното косене на зелените площи във Варна. Две компании работят в най-големия варненския регион " Приморски “, като едната от тях обслужва и регион " Владислав Варненчик “. Две компании правят дейностите по косене в централния регион " Одесос “ и по една компания в регионите " Младост “ и " Аспарухово “.

Тревните площи във всички региони са 4353 дка. Те включват градски градинки, междублокови пространства и зелени площи в разграничителните линии на булевардите и централните улици.

На територията на регион " Одесос “ тревни площи за косене са 301 дка, в регион " Приморски “ – 1204 дка, в регион " Младост “ - 1339 дка, в регион " Владислав Варненчик “ - 1037 дка, а в регион " Аспарухово " – тревни площи за косене: 472 дка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР