Защо цените на уралският нефт пада драматично с 40%, но

...
Защо цените на уралският нефт пада драматично с 40%, но
Коментари Харесай

В ГЕРБ откриха, че при горивата механизмът на конкуренция е развален

Защо цените на уралският петрол пада трагично с 40%, само че у нас цените на горивата не падат. Такъв въпрос задава Делян Добрев от ГЕРБ, който в централата на партията показа два разновидността за понижаване на цените на бензина на колонките.

В ГЕРБ са открили повода бензина у нас да е безценен и както Делян Добрев съобщи: " Развален е механизмът на конкуренция на пазара ", а Лукойл ни продава урала за толкоз, колкото коства и сорта брент.

Делян Добрев нарисува на табло с маркер двата разновидността, които оферират. Първият е БЕХ да се намеси в схемата " Литаско " - " Нефтохим Бургас ", да купува евтиния уралски петрол и да дава на ишлеме на " Нефтохим Бургас " преработката. Така БЕХ може да пуска на пазара бензин по 2.50 лева на колонка.

Вторият вид е страната да опрости акциза, който прибира, което отново ще понижи, по думите на Добрев, бензина с един лев.

Думите на Делян Добрев бяха прекратени от влизането на водача на ГЕРБ Борисов в залата, който взе думата след ревюто му. Борисов разкритикува, че България не се възползва от дерогацията, извоювана в Брюксел и цените не престават да са високи и то поради " комисионери ".

Той се надява министър председателят Гълъб Донев и финансовото разузнаване да засекат милиардите парични потоци, които изтичат от България. 3.5 милиарда могат да се върнат към българските жители, уверен е водачът на ГЕРБ, защото това е годишното ползване на горива у нас.

Борисов съобщи и че е подготвен да се подпише и под " закон за диверсификацията " и вноса на нефт, каквато подготвеност съобщи за природния газ и " Газпром ". Чакал и питал към този момент трети ден къде да отиде и да подпише... " нали това желаеха от " Демократична България ".

Борисов даде и съвет към енергийния министър Росен Христов и служебното държавно управление " колкото и да са самонадеяни и да мислят, че знаят всичко, да си наемат положителни юристи " за договарянията с " Газпром ", защото те са могъща компания.

" Да не стане по този начин, че един газ да го платим два пъти... Аз като българин не желая да платя за едно нещо два пъти. "

По думите на Борисов когато от ГЕРБ са водили договаряния с " Газпром " и когато са съумели да понижат цената два пъти, в диалозите е взела участие и Европейска комисия.

Затова и съвет към Росен Христов е да изиска специалисти от Европейска комисия да се включат, с цел да " не счупят нещо ", тъй като Борисов не знае " идващото държавното управление по какъв начин ще се оправи с толкоз доста вреди и безпорядък ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР