Защо това е специална възраст? 50+ за една жена не

...
Защо това е специална възраст? 50+ за една жена не
Коментари Харесай

Как да останем активни и здрави след 50-годишна възраст

Защо това е специфична възраст?

50+ за една жена не са просто числа в паспорта. Този интервал от живота е обвързван с привършване на репродуктивната функционалност. Менопаузата е изцяло натурален развой, който стартира на 45-50 години. За някои това се демонстрира блестящо, за някои не ги тормози изключително, само че всички дами означават избрани промени във вътрешния и външния тип - даже тези, които са щастливи, наподобяват ужасно и водят деен метод на живот.

Преди настъпването на менопаузата естрогените защищават женското тяло от доста неприятности. Например, ние сме по-малко склонни от мъжете да страдаме от сърдечно-съдови болести, само че след 50-55 години започваме да „ настигаме “ по-силния пол в това. Рискът от метаболитните нарушавания се усилва - и развиването на захарен диабет вид II, патологии на опорно-двигателния уред - по-специално, костната компактност понижава, болесттите на пикочно-половата система са по-склонни да ни тормозят. Всичко това е разследване от недостиг на полови хормони.

Първите признаци на понижаване на производството на естроген са нарушавания на менструалния цикъл, суха кожа и лигавици, проблеми с налягането, които не е имало преди, поява на папиломи по кожата и така нататък В менопаузата доста дами стартират и деен напредък на косми на атипични места - неприятно, само че е напълно обикновено на фона на понижаване на производството на женски полови хормони.

Трябва да внимавате с кожните промени.
Треньорите не предлагат тези 3 извършения, които много хора практикуват
Ако желаеме да реализираме мечтаната фигура, то спортът и тренировките би трябвало да се трансфорат в наложителна част от нашата рутина. Но, ра...
Прочети повече
С възрастта се появяват от ден на ден разнообразни неоплазми - несъмнено, множеството от тях са доброкачествени (кератоми, хемангиоми, фиброми и др.), само че контролът върху положението на кожата е доста значим, защото измежду много почтени феномени от позиция от прогнозата, може да има и такива, които са рискови и би трябвало да бъдат отстранени. Като такава много постоянно срещана групировка в зрелост е базалиома - израстък, който постепенно пораства върху кожата на лицето, шията или под косата, дълго време не предизвиква неудобства, като се изключи козметични, само че въпреки всичко би трябвало да бъде отстранен.

5 неща, които би трябвало да избягвате

Стрес

Ясно е, че при настоящия темп на живот, е мъчно да си представим по какъв начин можете да се справите без стрес. И въпреки всичко се пробвайте да го избягвате, изключително мощните продължителни стресови натоварвания. Женското тяло е доста сензитивно към тях и на първо място към нервната, хормоналната и имунната система. Неприятните признаци, присъщи по време на менопаузата, под въздействие на стрес, могат да се засилят.

Нощни смени и липса на сън
Радостин Василев: С повече от 100 млн. лв. ще бъде повишен бюджетът за спорт
С повече от 100 млн. лв. ще бъде повишен бюджетът за спорт, а средствата ще се разходват с приоритет за 4 огромни инфраструктурни прое...
Прочети повече
Доказано е, че работа на нощна промяна или по еластичен график доста и доста усилва риска от развиване на рак при дамите, който нараства след 50 години – по-специално рискът от рак на гърдата се усилва доста. Освен това има връзка сред неналичието на съответен сън и риска от диабет.

Пушенето

За женското тяло пушенето е изключително разрушително, затова, колкото по-скоро се откажете от този неприятен табиет, толкоз по-добре.

Склонност към преяждане

При менопаузата метаболизмът се забавя. Преяждането, пристрастието към мазни и висококалорични храни е доста евентуално да доведат до наддаване на тегло, от което е доста по-трудно да се отървете. Затова има рекомендация след 45-50 години да се понижи дневната дажба с към една четвърт.
Има цели 5 метода да бъдете по-мотивирани за спорт и здравословна храна
В забързано всекидневие като днешното, ни остава все по-мако сила и мотивация да водим първокласен и здравословен метод на живот. Намира...
Прочети повече
Хиподинамия

Забавянето на метаболитните процеси в организма след 50 години и обвързваният с него риск от затлъстяване изисква смяна. Като се има поради, че в този момент е по-трудно да свалите насъбраните килограми, по-добре е да намерите време за постоянна физическа интензивност.

Какво се случва с мозъка?

Представете си нищо изключително! Последните изследвания демонстрират, че обратно на общоприетото разбиране, че когнитивните качества понижават с възрастта, в реалност това не се случва – най-малко в случай че човек води здравословен метод на живот с съответна физическа и интелектуална интензивност. Невроните въобще не умират, връзките сред тях не изчезват, деменцията не е наложителен сателит на възрастта!

Така че живейте пълноценно, без да се преценявате с цифрата в паспорта си, оттатък прага на 50-ата годишнина - прелестен интервал от живота, в който има място за всички наслади от младостта и удоволствията, които зрелостта носи.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР