Защо тази година се оказа една от най-трагичните за хората

...
Защо тази година се оказа една от най-трагичните за хората
Коментари Харесай

Пострадали в катастрофи с тежкотоварни автомобили търсят справедливост

Защо тази година се оказа една от най-трагичните за хората по пътищата на страната? Този въпрос си задават жертви на произшествия от последните дни и месеци. Разказваме за едни хора, които ни потърсиха с концепцията да дадат публичност на техните истории, които не са видели бял свят. Става въпрос за много тежки произшествия. Общото при тези истории е, че вземат участие тежкотоварни коли.

И двете произшествия са от Плевенско. В първата пострадал е Стилиян Любенов от село Рибен. На 4 юли на пътя Русе-София автомобилът му с 4 души вътре е ударен от тир. Шофьорът не камиона не е могъл да изясни за какво е навлязъл в неговото платно.

„ При разминаване софийски тир ми навлезе в платното. Аз отклонявам вдясно колата, той се дърпа назад, само че ме удря с ремаркето “, споделя Стилян Любенов.

Младият мъж, който бил с детето си и бременна в осмият месец жена, е най-тежко потърпевш.

„ Имах фрактура на глезена. Направиха ми интервенция. Баща ми беше със счупени ребра “, споделя мъжът.

На косъм от гибелта се оказва и фамилията на Мирослава Стоянова от плевенско село Глава. С мъжа й и двете деца се връщат от море на 11 август. Пътуват по пътя Русе – Плевен, когато тир ги изтласква от платното.

„ Усети се, че ни е закачил, зави надясно и удря друга кола начело, заби я в мантинелата и продължи, без да понижи. Не спря, с цел да види има ли потърпевши “, описа дамата.

От тира към момента няма диря. Проблемът с задгранични тирове и рейсове най-ясно е изразен във великотърновското село Поликраище, откъдето минава целият трансконтинентален трафик сред Истанбул и Букурещ.

Първоначално, за честите произшествия в Поликраище беше упрекната неприятната пътна настилка, само че сложени камери за наблюдаване демонстрират друго. Видеа, направени преди няколко дни в селото, демонстрират водачи, превишаващи разрешената скорост. След множеството сигнали, от АПИ и общината сложиха изкуствени неравности. Кога санкции от стационарни и преносими камери ще бъдат връчвани на непознати жители по българските митници още в същия ден, както е в прилежащите ни страни? От години Министерство на вътрешните работи няма еднопосочен и безапелационен отговор.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР