Защо не го защити, изкрещя към него, плачейки, братовчедка на

...
Защо не го защити, изкрещя към него, плачейки, братовчедка на
Коментари Харесай

Единият от близнаците призна: Видях убийството на моя приятел Димитър /снимка/

Защо не го отбрани, изкрещя към него, плачейки, братовчедка на жертвата
Бях очевидец на убийството на моя другар Димитър Малинов. Искрено скърбя.
Това призна пред Районния съд в Пловдив единият от близнаците - Борислав Динков. И изиска да бъде пуснат на независимост. Думите му провокираха още по-голямо отвращение измежду присъстващите хора от Цалапица, а майката Атанаска Бакалова от самото начало ридаеше.
" Да го беше защитил. Негов другар си, по какъв начин е допустимо ", изкрещя към него през сълзи брадовчедка на убития Димитър Малинов, когато защитата извеждаше близнаците от залата. Те минаха индиферентно. По тях викаха и отправяха закани и останалите присъстващи. Вторият брат - Валентин, също призна през съда, че с 24-годишния Димитър са били другари и доста съжалявал.
Двамата са упрекнати в помагачество на посочения за палач Рангел Бизюрев.
Адвокатката братята Светлана Званчева изиска делото да се гледа при закрити порти, само че съдът я поряза и настоя да има бистрота.
" Анализът на доказателствата сочи, че съществува действителна заплаха двамата да се укрият или да извършат ново закононарушение, в случай че бъдат оставени на независимост ", пледира прокурорът Димитър Костов. Той дефинира Динкови като персони с висока социална заплаха и изиска най-тежката мярка. Защитничката им изясни, че двамата и за момент не се били укривали. Дни по-рано обаче прокуратурата разгласи тъкмо противоположното.
Съдът излезе в отмора, с цел да дефинира мярката на 19-годишните братя.

 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР