Защо БСП и президентът Румен Радев стопираха кандидатурата на Тодор

...
Защо БСП и президентът Румен Радев стопираха кандидатурата на Тодор
Коментари Харесай

Защо БСП избра новияг министър на отбраната ? Защото баща му е кадрови офицер от Държавна сигурност


Защо Българска социалистическа партия и президентът Румен Радев стопираха кандидатурата на Тодор Тагарев и наложи на Кирил Петков другата на Драгомир Заков по нощите? Защото бащата на Заков е кадрови офицер от Държавна сигурност, Второ основно ръководство и Софийско градско ръководство, научи Breaking.bg. Както стана ясно в нощта против 1 март Корнелия Нинова е заплашила Кирил Петков, че Българска социалистическа партия ще смъкна държавното управление в случай че на мястото на Стефан Янев бъде назначен Тодор Тагарев, който съгласно комунистите бил „ натовски ястреб “ недопустим за тях. Затова Петков капитулира пред съдружните си сътрудници и предложи нова кандидатура на Драгомир Заков. Бе изпратен незабавно 50 локален държавен аероплан да докара в София Заков, който до момента бе формалният представител на България в щабквартирата на НАТО.

Оказва се, че крушката има опашка. Бащата на новия боен министър е Валери Денчев Заков роден на 19.02.1953 година в Плевен. Щатен шпионин на Държавна сигурност, назначен през 77-ма. От тогава до 88-ма стига до зам. шеф поделение. Работил е първо по линия на Държавна сигурност в Софийско градско ръководство, а по-късно във Второ основно ръководство на Държавна сигурност. Второ основно ръководство на Държавна сигурност бе контразузнаването, след 10 ноември 1989 г преименувано на Национална работа „ Сигурност “-НСС, в този момент в ДАНС.

В документите на Комисията по досиетата името на Валери Заков се среща като вербовчик на разнообразни хора, осветени като сътрудници на комунистическите секрети служби.

Другата съществена причина да отпадне кандидатурата на Тодор Тагарев е бил напън от президентството. Тагарев бе уволнен през 2016 година точно от военния министър в първия длъжностен кабинет на Румен Радев Стефан Янев като началник на Института по защита.

Освен това Тодор Тагарев бе непрекъснато „ на мушката “ на довереното лице на Радев Димитър Стоянов-Митко Есемес
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР