Засега само едно дете от пребиваващите в Пернишка област бежанци

...
Засега само едно дете от пребиваващите в Пернишка област бежанци
Коментари Харесай

Училище в Перник приема дете-бежанец от Украйна

Засега единствено едно дете от пребиваващите в Пернишка област бежанци от Украйна ще учи в българско учебно заведение, заяви пред Българска телеграфна агенция Евгения Колева - шеф отдел " Организационно-методическа активност и надзор " в Регионалното ръководство на образованието (РУО).

Момичето е на осем години и ще постъпи в Х главно учебно заведение " Алеко Константинов " в Перник. Комисия ще организира събеседване с детето и ще дефинира в кой клас да продължи образованието си, посочи Колева.

 Петгодишно дете от Харков кандидатства за детската градина в ковачевското село Калище, сподели кметът на Ковачевци Васил Станимиров. По думите му, откакто детето получи нужния статут за протекция, ще бъде признато. Майка му пък ще работи в Дома за остарели хора в Ковачевци.  Двамата са настанени в къща в туристическия комплекс край стадион " Димитровец " в с. Ковачевци.

В Брезник са подадени заявки за образование на две украински деца в детска градина " Брезица " - надлежно на година и половина и 3 година, заяви заместник-кметът Мария Добревска. По думите й децата към момента нямат нужните документи от миграционните управляващи, с цел да постъпят.

В Пернишка област обитават 42 украински деца. Осем от тях са новорегистрирани през вчерашния ден. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР