Заседание на Съвета за развитие при Министерския съвет ще се

...
Заседание на Съвета за развитие при Министерския съвет ще се
Коментари Харесай

Съветът за развитие гледа Националната програма България 2030

Заседание на Съвета за развиване при Министерския съвет ще се организира след постоянното държавно съвещание.

На него ще бъде прегледан план на Концепция за създаването на народен стратегически документ за развиване на страната с небосвод 2030 година (Националната стратегия за развиване: България 2030).

Ангажиментът за създаване на народен стратегически документ за развиване на страната в междинен и дълготраен интервал е залегнал в Програмата за ръководство на държавното управление на Република България за времето от 2017 до 2021 година

Институционализацията на процеса по подготовката на народен стратегически документ за развиването на страната с небосвод 2030 година е в сходство с признато през месец август 2018 година изменение на Постановление № 110 на Министерския съвет от 2010 година за основаване на Съвет за развиване при Министерския съвет.

В постановлението стратегическият документ за развиването на страната с небосвод 2030 година е дефиниран като дълготраен програмен документ, който дефинира визията, задачите, целите и общата финансова рамка на политиките за икономическо и обществено развиване на страната, както и механизмите за наблюдаване и надзор при тяхното осъществяване.

Националната стратегия за развиване: България 2030 се създава за интервал от 10 години и регистрира задачите и насоките на политиките на Европейския съюз за съответния интервал.

Разглеждането на плана на Концепция за създаването на народен стратегически документ за развиване на страната с небосвод 2030 година, както и направеният времевия график е в сходство с решение на Съвета за развиване от извършено през месец септември 2018 г съвещание.

Времевият график за създаването на Националната стратегия за развиване: България 2030 конкретизира стадиите, дейностите и виновните институции.

Съветът за развиване ще прегледа и отчет от министъра на правораздаването по отношение на осъществяване на ограничения от Програмата на държавното управление на Република България за интервала 2017-2021 година за нормативни промени, свързани със доста опростяване на процедурите по предоставяне на българско поданство и реализиране на първокласен надзор върху виновните за даване на българско поданство институции, в това число оферти за промени в Закона за българското поданство.

Пресцентър, Министерски съвет
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР