Заседание на комисията по заетост към областния съвет за развитие

...
Заседание на комисията по заетост към областния съвет за развитие
Коментари Харесай

104 безработни ще започнат работа в област Видин

Заседание на комисията по претовареност към регионалния съвет за развиване се организира във Видин. Одобрен е план на районната стратегия за претовареност на област Видин за 2018 година, съгласно който 104 безработни ще бъдат назначени на работа за период от 6 месеца. Информацията показа регионалният шеф на Видин Албена Георгиева.
"И тази година, в осъществяване на националния проект за деяние по претовареност, са създадени от регионалните администрации районните стратегии за претовареност въз основата на предложенията от общините. През предходната година по програмата се включиха 74 работни места, а програмата бе на стойност 257 634 лв.. Беше за 22 обитаеми места от област Видин. Средствата за разпределение за актуалната година са 410 710 лв. ", сподели губернаторът.
Безработните ще бъдат назначени на работа от юни до декември в 26 обитаеми места в област Видин. Най-много работни места са планувани за община Видин - 20 и за регионална администрация Видин - 17. Хората ще се включат в общополезни и обществени действия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР